Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 27°C
Yağmurlu
Rize
27°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

RTE Üniversitesinde 18. Yıl Mezuniyet Coşkusu

RTE Üniversitesinde 18. Yıl Mezuniyet Coşkusu
A+
A-
14.06.2024
148
ABONE OL

RTE Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende, Üniversite tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Üniversite lisans düzeyinde 2023-2024 Akademik Yılı birincisi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Semanur Özen, mezun öğrenciler adına konuşmasını yaparak başarısının göstergesi olan mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, törende yaptığı açılış konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı, akademik kadro, eğitim kalitesi ve kurumsallaşma gibi alanlarda kaydedilen ilerlemeleri ve bilimsel yayın ve AR-GE çalışmalarındaki gelişmeleri belirterek devam etti.

Öğrencilere seslenirken, “Bugün dersler, araştırmalar, projeler ve sınavlarla dolu, uzun ve yorucu bir süreci geride bırakıyorsunuz; hayalini kurduğunuz, geleceğinizin de anahtarı olan diplomaya artık sahipsiniz. Bu, sizin olduğu kadar sizleri yetiştiren aileleriniz için de büyük bir başarıdır, kendinizle gurur duymalısınız. Şüphesiz ailenizin bir parçası olarak biz de bu gururu yaşıyor ve paylaşıyoruz. Umuyorum ki hepiniz, yıllardır eğitimini gördüğünüz mesleklerinizi icra edecek ve toplum nezdinde faydalı görevlerde bulunacaksınız. Hangi pozisyonda olursanız olun her zaman çok çalışarak, öğrenerek ve öğreterek yolunuza devam edin. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta vurguladığı gibi, gençler olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yüz yıllarının mimarı sizler olacaksınız. Yaptığınız işten, ilgi duyduğunuz alandan veya hayata dair sahip olduğunuz herhangi bir hedeften vazgeçmeyin. Sizler tıpkı üniversitemizin ismini taşıdığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi çalışkan, kararlı ve erdemli olmalısınız.” ifadelerini kullanan Rektörümüz, mezun olan öğrencilerle kurulan güçlü bağların mezun iletişim sistemimiz vasıtasıyla devam ettirileceğini belirtti.

Filistin’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Rektör, Gazze’deki üniversitelerin bu yıl mezun veremediklerini belirtirken gittikçe artan bu vahşete karşı duyarsız kalmamamız gerektiğini, bunun insan haklarına değer veren her ülkenin borcu ve sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Sözlerine, “Katliam ve soykırım gibi insanlık dışı eylemlerin önlenmesi ve durdurulması için yapacağımız kavli dualar, yakarışlar önemlidir ama bu duaların yanında, toplumu oluşturan bireyler olarak da her ne iş yapıyorsak ülkemizin geleceği ve kalkınması için çok çalışmalı ve en güzelini, en mükemmelini, en iyisini yapmalıyız. Eğitime, yeniliğe, teknolojik gelişmeye, ahlâka, adalete, birlik ve beraberliğe önem vermeliyiz. Bu takdirde, tıpkı atalarımız gibi dünyaya hükmeden güçlü bir devlet oluruz ve dünyaya yeniden sevgiyi, adaleti, insan haklarını, evrensel özgürlükleri getirebiliriz. Bu vesileyle, mazlum kardeşlerimizin yaşadığı zulmün, acı ve ıstırabını duyan insanlar olarak, Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bugün bir kez daha belirtmek istiyorum.” diye devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Üniversitemizin gelişimindeki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Üniversitemize katkılarından dolayı RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanı ile vakıf üyelerine, Rize milletvekillerine, akademik ve idari personelimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Rektör konuşmasının ardından, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Rize Valisi Sayın İhsan Selim Baydaş protokol konuşması gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, törene katılan protokol üyelerini ve konukları selamlayarak konuşmasına başladı. Üniversitemizin kuruluşundan itibaren gelişimine şahitlik etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Metin, üniversite kurulduğunda doğan gençlerin bu yıl üniversite çağına gelmesinin önemine değindi. Meslek hayatlarına adım atacak öğrencilere seslenen Metin, amaçları için gösterecekleri mücadele olmadan kazanç elde edemeyeceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, Filistin halkının maruz kaldığı zulme dikkat çekerek, tarihte benzerlerinin de yaşandığını ve bu tür insanlık dışı hadiselerin yaşanmaması adına millet olarak bizlere de görev düştüğünün altını çizdi. Gençlerimizin mesleklerini icra ederken ahlak çerçevesinde hareket etmelerinin önemine değinen ve onlara bunu öğütleyen Metin, mezunlarımıza yeni hayatlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise konuşmasında, Cumhuriyetimizin 100. yılında mezun olan öğrencilerimizin çok özel olduğunu ve bu mutluluğa ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Baydaş sözlerine, “2023, 2053, 2071 tarihlerini birer hedef olarak belirleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan bir üniversiteden Cumhuriyetimizin 100. yılında mezun olan arkadaşlarımız, kendilerine ikinci hedef olarak 2053’ü yani İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünü koymalılar.” diye devam etti.

Üniversite Rize için bir değer olduğunun altını çizen Baydaş, ismiyle, öğrencisiyle ve personeliyle kıymetli olduğunu belirtti. İhsan Selim Baydaş, mezun olan öğrencilerimizi, ailelerini ve akademisyenlerimizi tebrik ettiği konuşmasını Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılan Üniversitemizin 18. yıl mezuniyet töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek tamamladı.

Rektör, protokol üyeleri, üniversitemiz yöneticileri ve dekanlar tarafından fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu bazında dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgelerinin takdim edildiği törende, gurur ve heyecan bir arada yaşandı. Öğrencilerimiz mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Barosu Başkanı Av. Ümit Peçe, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Güngör, il protokolü, üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.