Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 24°C
Yağmurlu
Rize
24°C
Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 24°C

Rize Valisi Av Sezonu Açılış Törenine Katıldı

Rize Valisi Av Sezonu Açılış Törenine Katıldı
A+
A-
02.09.2024
146
ABONE OL

2024- 2025 Su Ürünleri Av Sezonu açılış töreni Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın katılımıyla Gündoğdu Balıkçı Barınağı’nda yapıldı.

Denizlerde 15 Nisan itibariyle başlayan av yasağı sona erdi. Teknelerde bakım yapan ve ağlarını onaran balıkçılar 1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı ile birlikte “Vira Bismillah” dedi. Gündoğdu Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Törenine; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Üsteğmen Alican Özbey Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, gemi sahipleri ve tayfalar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni horon gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende konuşan Vali Baydaş, “Bu gece itibarıyla denizlere açılacak ve rızkını Mavi Vatan’da arayacak olan tüm balıkçılarımıza ‘Vira Bismillah’ diyoruz. Sezon boyunca avcılık kurallarına titizlikle uyulması ve doğal kaynakların korunması büyük önem taşıyor. Tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duası sonrası sezonun açılışını kutlamak amacıyla pasta kesimi gerçekleştirildi. Vali Baydaş, alanda bulunan çocuklara sürpriz yaparak onları yanına çağırdı ve pasta kesimini yapmalarını, Vira Bismillah demelerini istedi. Çocukların Bismillah diyerek gerçekleştirdiği pasta kesiminin ardından, havai fişek gösterisi ve meşaleler eşliğinde balıkçı tekneleri denize uğurlandı.

Rize Valiliği olarak, 2024-2025 av sezonunun balıkçılarımız ve sektörün tüm çalışanları için bol bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını diliyoruz. Herkesin bu sağlıklı nimetten bolca faydalanmasını temenni ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.