Dolar 32,3410
Euro 35,0620
Altın 2.238,57
BİST 8.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 13°C
Az Bulutlu
Rize
13°C
Az Bulutlu
Çar 11°C
Per 9°C
Cum 12°C
Cts 14°C

Rize Çay Çarşısı Projesinde Son Durum

Rize Çay Çarşısı Projesinde  Son Durum
A+
A-
20.05.2021
697
ABONE OL

ÇAY ÇARŞISI PROJESİNDE SON DURUM

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın 2014 yerel seçimlerinde 10 Numara Projeleri arasında yer alan Çay Çarşı’nın Rize Ticaret Borsası’nın koordinatörlüğüyle çalışmalarına devam ediliyor.

Rize Çay Çarşısı Projesi kapsamında Rize Belediyesi ilk olarak Sahil Dolgu Alanında 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları hazırlattı. Bu planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 15.05.2015 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girdi. Daha sonra bu plan içerisinde Çay Çarşısı için ayrılan 10045,57 m2’lik alan 06.09.2016 tarihli Rize Belediye Meclisinde 2016/102 sayılı alınan kararla Rize Ticaret Borsası’na, Çay Çarşısı Projesi Yapımı için tahsis edildi.

Yer tahsisinin yapılmasının ardından çalışmalara başlayan Rize Ticaret Borsası, Projenin uygulamaya geçmesi için hazırlanan kentsel tasarım projesini belediye meclisine sundu. Bu konu 09.07.2018 tarihli belediye meclisinde gündeme alınarak, 05.09.2018 tarihli Belediye meclisinde onaylanarak karara bağlandı.

Rize Ticaret Borsası’ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada son durum hakkında bilgiler verilerek, “Rize’nin çehresini değiştirecek Çay Çarşısı proje kısa sürede hayata geçirilecek. Bu konuda yetkilerle sürekli istişareler yapan Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan ilgili bakanlıklara Çarşı Projesi’nin içeriği ile ilgili sunum hazırlayarak projenin önemini anlatmıştır. Bakanlıktan onay alan Çay Çarşısı Projesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan proje sözleşmesi için evrakların tamamlanmasını bekliyoruz. Tamamlanır tamamlanmaz en kısa sürede projeye başlanılacaktır” denildi.

Açıklamada, “Borsamızın ilimize kazandırdığı Çay Çarşısı Projesi’yle, çayın memleketi Rize’de tüketici grupları, gıda toptancıları, yerli/yabancı turistler, organizasyon işletmeleri ve bölge halkının kullanımına sunulacak sosyal yaşam alanı olacaktır. Çay Çarşısı çay ile ilgili bütün ürün gruplarına, sektörel markaları ve yöresel ürünleri bir araya toplayarak toplu olarak tüketicilerin beğenisine sunacaktır. Çayın ve çay üreticilerinin tanıtımına hizmet etmek ve bu kapsamda farklı alanlarda elde edilen gelirleri artırmayı hedefleyen Çay Çarşısı Projesi alanında belirlenen amaca hizmet etmesi amacıyla Toplantı Salonu, Misafirhane, Deneme Numune Satış Ünitesi, Çay Müzesi, Çay Evi, 3D Çay Sineması ve Sosyal Alanlardan oluşacaktır. Özellikle proje kapsamında yapılacak içinde çay sineması ve müzesinin yer alacağı çay bardağı konsepti Rize’nin markası ve Türk çaycılığının anıtı olacak.” İfadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.