Dolar 32,5865
Euro 34,8497
Altın 2.499,00
BİST 9.699,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 27°C

RTE Üniversitesi Deniz Mikroplastikler ve Deniz Çöpleri Araştırılacak

RTE Üniversitesi Deniz Mikroplastikler ve Deniz Çöpleri Araştırılacak
A+
A-
29.06.2021
819
ABONE OL

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol gereği 2021-2022 yıllarında Karadeniz, Marmara Denizi, Eğe Denizi ve Akdeniz’de kıyı ve nehir geçiş sularında dağılım gösteren mikroplastikler ile deniz çöpleri Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülgen Aytan ve ekibinden oluşan Mikroplastik Araştırma Grubu tarafından araştırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün sahibi olduğu “Yerüstü Sularında Mikroplastikler, Etkileri ve Kontrol Yöntemleri Projesi” TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından yürütülmektedir.

İki yıl sürecek proje kapsamında Üniversitemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol dolayısıyla mikroplastik analizleri Üniversitemiz Mikroplastik Araştırma Grubu tarafından gerçekleştirecektir. Projede ayrıca, mikroplastikleri etkilerinin ortaya konulması ile kontrol yöntemlerinin geliştirilmesine dair stratejilerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra, çöpler, mikroplastikler ve mikroplastiklerin üzerine adsorbe olan kimyasallar da dikkate alınarak sucul ekosistem üzerindeki etkileri de araştırılacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.