Dolar 32,5997
Euro 34,7996
Altın 2.404,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 28°C
Parçalı Bulutlu
Rize
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Rize’nin 70 Yıllık Hayali Biri Daha Gerçekleşti

Rize’nin 70 Yıllık Hayali Biri Daha Gerçekleşti
A+
A-
14.07.2021
489
ABONE OL

Rize’de Salarha Beldesi’nde yaşayan vatandaşların yaklaşık 20 yıldır dillendirdiği ve 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli’nin ikinci tüpü de tamamlanınca…

Rize’de Salarha Beldesi’nde yaşayan vatandaşların yaklaşık 20 yıldır dillendirdiği ve 70 yıllık hayali olan Salarha Tüneli’nin ikinci tüpü de tamamlanınca çalışanlar için eğlence düzenlendi.

Rize’de şehir merkezini güneye açabilmek için sürdürülen çalışmalar kapsamında başlatılan Salarha Tüneli Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 900 metre uzunluğunda ve çift tüp olarak planlanan Salarha Tüneli’nin tek tüpü daha önce açılmıştı. Bugün itibariyle ise ikinci tüpte de sona gelindi. Salarha Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda kemençe eşliğinde horon oynandı. Araçlar konvoy halinde sevinç kornaları çalarak tünelden geçiş sağladı.

Salarha belediye başkanı Hasan Kara, Emekçi çalışanlara alın terlerini silmeleri için mendil ve ayriyeten gül hediye etti. Yöre halkının ve çalışanların bir arada olduğu organizasyona havai fişekler atılarak son verildi.

Emektar çalışanları hatırlatmak amacıyla organizasyon düzenlediklerini dile getiren Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara “Öncelikle bu bir açılış değil. Bu tünelde çalışan, emek veren kardeşlerimizi hatırlatma adına düzenlenmiş bir organizasyondur. Burada çalışan emekçi kardeşlerimizi unutmamak için böyle bir plan yaptık. Kendilerine emeklerinin karşılığında hatırlatma olsun diye mendil ve güller hediye ettik. Bu vesileyle bugüne kadar tünelin oluşumu için emek vermiş olan başta cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi yetkililere ve emekçi kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Benden önceki dönem Salarha belediye başkanı Mehmet Kazancı’ya da özellikle teşekkür ediyorum. Kendileri bu tünelden dolayı çok emek sarf etmiştir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Tünelde emeği olduğu için gurur duyduğunu belirten Batuhan Kaya “Salarha tünelinin açılmasında büyük emekleri olan cumhurbaşkanımız ve siyasi yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Ben beş yıldır bu tünelde operatör olarak çalışıyorum. Tünelde bizimde emeğimiz olduğu için çok gururlu ve neşeliyiz. Emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.

Rize’nin 70 Yıllık Hayalinin Sona Gelişi Havai Fişek Ve Horonlarla Kutlandı
Rize’nin 70 Yıllık Hayalinin Sona Gelişi Havai Fişek Ve Horonlarla Kutlandı
Rize’nin 70 Yıllık Hayalinin Sona Gelişi Havai Fişek Ve Horonlarla Kutlandı

çytvhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.