Dolar 32,5277
Euro 34,9465
Altın 2.440,09
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 25°C
Hafif Yağmurlu
Rize
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 17°C
Pts 18°C

4 Bin Kilometre Uçtu Çorum’da Hayatı Sonlandı

4 Bin Kilometre Uçtu Çorum’da Hayatı Sonlandı
A+
A-
06.10.2021
471
ABONE OL

Finlandiya’dan göç yolu ile Türkiye’ye gelen balık kartalı, Çorum’da telef oldu. Balık kartalının tahniti yapılacak.

Sungurlu ilçesine bağlı Çiftlik köyünde oturanlar, farklı bir türde kuşu telef olmuş hâlde bulunca Doğa Koruma ve Milli Parklar il Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Köye gelen ekipler, kuşun nesli tükenmekte olan balık kartalı olduğunu söyledi. Markalanmış kuşun, yaklaşık dört bin kilometre uzaklıktaki Finlandiya’nın başkenti Helsinki’den göç ettiği belirlendi. Kuşun, burada elektrik tellerine deyip akıma kapılması sonucu telef olduğu öğrenildi. Yetkililer kuşun tahnitinin yapılacağını dile getirdi.

SUYA DALAN TEK YIRTICI KUŞ

İri ve uzun kanatlı olan balık kartalı, suya dalabilen tek yırtıcı kuş özelliğine sahip… Çok iyi bir balık avcısı olarak bilinen ve yıllarca bilim adamları tarafından ayak yapısı merak edilen bu tür, bazen asılı kalarak, bazen süzülerek avlanır. Ama genellikle tamamen suyun içine girer. Yaklaşık 1 metre derine dalabilen balık kartalı hemen hemen sadece balıkla beslenir.




turkiyegazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.