Dolar 32,5748
Euro 34,8890
Altın 2.436,58
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 28°C
Az Bulutlu
Rize
28°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Çaykur Dünya Fuarında

Çaykur Dünya Fuarında
A+
A-
26.11.2021
771
ABONE OL

İstanbul’da düzenlenen 7’nci Dünya Helal Zirvesi ve 8’inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo fuarına katılan Çaykur, doğal ve sağlıklı çay çeşitlerini dünya ülkeleri temsilcileri ile buluşturdu.

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğiyle düzenlenen 7’nci Dünya Helal Zirvesi ve 8’inci İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. 25’ten fazla ülkeden milli ve bireysel katılımlarla düzenlenen fuarda başta gıda olmak üzere birçok sektör temsilcisi bir araya geldi.

Türkiye, Ortadoğu, Orta ve Batı Avrupa, Balkanlar ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyadaki hedef pazardan birçok katılımcının yer aldığı büyük fuarda Çaykur’da standıyla yer aldı. Uluslararası akademisyenler kamu ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı fuara katılan Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

Alim, Bangladeş, Senegal, Kazakistan, Filistin, Rusya, Mali, Libya, Irak ve Cezayir’den gelen üst düzey satın alma profesyonelleriyle bir araya geldi. Çaykur adına ihracat konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı görüşmelerde Alim, üretilen doğal ve sağlıklı çayların yanı sıra dünyada ‘matcha’ olarak bilinen Karadeniz’in yeşil çay yapraklarından özel teknikle geliştirilen yeşil çay pudrasından, ‘detoks’ adı verilen çayı anlatı. Matcha çayı ve diğer çay çeşitleri ülke temsilcilerinin ilgisini çekti.

caykur-1.jpg
caykur-12.jpg
caykur-13.jpg
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.