Dolar 34,2352
Euro 37,0458
Altın 3.004,50
BİST 8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 15°C
Yağmurlu
Rize
15°C
Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 17°C
Per 18°C
Cum 16°C

Rize Askf’de neler oluyor

Rize Askf’de neler oluyor
24 Şubat 2022 12:36
865

2017 yılı Ağustos ayında yapılan Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Olağanüstü seçimi, Seçimde aday olan Rize Kalecikspor Kulübü Başkanı ASKF Delegesi Bilal KARAFAZLIOĞLU usulsüzlükler olduğunu belirtip seçimi yargıya taşınmıştı.

Rize 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 2018/454 Esas ve 2021/161  sayılı kararı ile yapılan seçim ve alınan kararların iptaline karar verilmiş, davalı tarafça Samsun Bölge Adliye Mahkemesine itirazda bulunulmuş ve Samsun Bölge Adliye 1. Hukuk Dairesinin 2022/188 esas ve  2022/345 Kararı ile itirazları ESASTAN  reddedilmiştir.  

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun hukuka uygun işlemler içerisinde bulunması ve bu doğrultuda devam etmesi nihai hedeftir. Bu aşamada, Federasyon, Tüzük ve Tüzük maddelerinin hukuka uygun olması her koşulda uygulanmalıdır. Zira Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun,  Federasyon Tüzük 8. Maddesinin: Federasyona Nasıl Üye Olunur başlığı altında belirtilmiştir. ‘Sporla uğraşan kulüplerin üye olabilmeleri için, kendi genel kurullarında karar almaları ve bu kararı bir yazı ile federasyona bildirmeleri zorunludur.’ denilmektedir. Tüzük 9 maddesinde ise: Federasyon yönetim kurulu, ilk toplantısında üyelik başvurusunu görüşüp karara bağlar. Üyelik başvurusunun en geç bir ay içerisinde değerlendirilip cevaplanması zorunludur.  Madde 21 de ise Kulüpler ASKF Delegelerini Genel Kurullarında seçer hükmü var. Tüzük metninde yer alan bu maddeler Anayasa ve 4721 Sayılı Medeni Kanun hükümlerine ayrıca Dernekler Yönetmeliğine aykırı bir şekilde hareket kabul edilebilir bir durum değildir. Söz konusu hukuka aykırı düzenlemeye dayanılarak Genel Kurul işlemleri yapılmış, Federasyon kapsamında bulunmayacak kişiler Delege olarak isim listelerinde yer almıştır.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.