Dolar 32,3290
Euro 35,0804
Altın 2.292,31
BİST 8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Çaykurspor’lu Güreşçi Avrupa Uçuncusu Oldu

Çaykurspor’lu Güreşçi Avrupa Uçuncusu Oldu
A+
A-
11.03.2022
300
ABONE OL

Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlene, U23 Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen stilde 97 kg. mindere çıkan ÇAYKUR Spor Güreş Kulübü sporcusu Mustafa OLGUN, ülkemize, Rize’ye ve Çaykurspor Kulübüne Avrupa üçüncüsü olarak Bronz madalya kazandırmayı başardı. Bir diğer, Rize TOHM güreşçisi 87 kg. Muhitdin SARIÇİÇEK ’de Avrupa şampiyonasının yedincisi oldu.

ÇAYKURSPOR’LU GÜREŞCİ ÜLKEMİZE AVRUPA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ MADALYASINI KAZANDIRDI

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu organizasyonunda, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonasında grekoromen stilde mindere çıkan Türk sporcular, turnuvayı 7 madalya ile tamamladı ve Avrupa ikincisi oldu.
27 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonada Türk milli takımı, grekoromende 10 sporcu ile mücadele etti. Ay-yıldızlı millilerimiz 1 altın, 3 gümüş ve 3 de bronz madalya kazandı ve 156 puan toplayarak Avrupa ikincisi oldu. 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya ile 183 puan toplayan Gürcistan Avrupa şampiyonu olurken, 2 altın, 1 gümüş ve 2 de bronz madalya alan Azerbaycan da 102 puanla turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Ülkemize bronz madalya kazandıran, Çaykurspor Kulübü Güreşçisi Mustafa OLGUN; “Genç ve Spor Bakanlığımıza, Güreş Federasyonu Başkanlığımıza, Rize Valimiz Kemal Çeber’e, Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Rize Milletvekilimiz Osman Aşkın Bak’a, Çaykur Genel Müdürü ve aynı zamanda Kulübümüz Başkanı Yusuf Ziya Alim’e, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e,  Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’a, emeği geçen Antrenörlerimize şükranlarımla teşekkürlerimi sunuyorum. “dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.