Dolar 32,4905
Euro 34,9546
Altın 2.435,08
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 26°C
Hafif Yağmurlu
Rize
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Kültür ve Turizm Bakanı Rize’de

Kültür ve Turizm Bakanı Rize’de
A+
A-
23.04.2022
774
ABONE OL

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada Rize’ye gelen turist sayısında yüzde yüzlük bir büyüme öngördüklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Bu Sene Turist Sayısında Ciddi Bir Artış Öngörüyoruz”
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada Rize’ye gelen turist sayısında yüzde yüzlük bir büyüme öngördüklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Rize’de ilk olarak Rize Valiliğini ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Ersoy, Vali Kemal Çeber ile kültür ve turizm alanında Rize’de yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bir süre görüştü.
Valilik ziyaretinin ardından Rize Kalesinde incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, Rize Kalesi için yapılan bin merdivenlik yaya yolunu inceleyerek kaleyi gezdi. Rize merkezde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Ersoy, buradan Rize Belediyesine geçerek kentin turizm ve kültür yatırımlarıyla ilgili gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy, Rize’de turizm merkezi ilan edilen üç önemli nokta olduğunu söyledi. Bakan Ersoy, Kuspa, Senoz ve Andon bölgesinde turizm merkezi planlaması yapılacağını belirterek, projelerin Bakanlık kanalıyla gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ayrıca Bakan Ersoy, Denizcilik Müzesi yapmayı planladıklarını, buna da mali destek sağlanacağını söyledi.

Rize’nin turizmden daha çok pay almayı hak eden bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Ersoy “Yaylalar kamu arazilerinin çok olduğu yerler. Rize doğasını korumuş olma özelliğiyle, doğası ile uyumlu projelerle turizmden daha çok pay almayı hak eden bir şehrimiz. Kültür merkezi eksiği var. Bununla ilgili de bir proje yapacağız. Oluşturulan alana destek vereceğiz. Bütün bunları 1 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Geçen sene ilk V (hızlı düşüşün ardından hızlı turizm artışı) çıkışını gerçekleştirdik. Bu sene de Türkiye genelinde hızlı çıkışlar devam edecek. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerde çok ciddi, hızlı bir artış öngörüyoruz. Gelen turistler geçen seneki ilk aylarla kıyaslanamayacak kadar yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok fazla sayıda hem charter hem tarifeli sefer direkt yurt dışından talepler var.” ifadelerini kullandı.

Mayısta açılması planlanan havalimanıyla Rize’nin turizm beklentisinin daha da artacağını kaydeden Ersoy, “Birçok talep bu noktaya yönlendirilecek. Estetik olarak, pist olarak güzel. Artvin ve Rize’nin ortasında. Doğru bir konumlamayla yapıldığı için turistik açıdan çok fazla rezervasyon alacağını, sayılarda ciddi artış olacağını öngörüyorum.” dedi.

-Rize’nin en büyük şansı doğasının birçok noktada korunmuş olması

Pandemiden sonra doğa ve dağ turizminin popülaritesinin arttığını işaret eden Bakan Ersoy, “Rize’nin kendine has heliski faaliyeti var. Heliskiye uygun yatırım nasıl yapılabilir, ona da bakmak istiyoruz. Çünkü dünyadaki sayılı heliski bölgelerinden biri. Hatta ilk 5 içinde en iyilerden biri olarak kabul ediliyor. O gözle bakıp bölgenin potansiyelini değerlendirmek istiyoruz. Rize, Trabzon ve batı tarafına göre daha az turist alıyordu. Havalimanıyla birlikte bu tarafa doğru yoğunluk için bir çalışma yapacağız. Rize’nin en büyük şansı doğasının birçok noktada korunmuş olması. Korunmuş olan doğaya uygun projelendirmelerle birlikte süreci devam ettirmek istiyoruz. Bu sene ciddi bir artış göreceksiniz. Özellikle Rize’ye gelen turist sayısında yüzde 100’lük bir büyüme öngörüyoruz.”

Bölgede doğaya uyumlu tesislilerin hizmete alınmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını dile getiren Bakan Ersoy, Mayısta bölgede havadan inceleme yapacağını söyledi.
Yaylaları birbirine bağlayan Yeşil Yol’a da değinen Bakan Ersoy,  “Turizm ektiğinizi biçebileceğiniz bir sektör. Ancak önemli olan doğayla uyumlu projelerin ön planda olmasını sağlamak. Yoğunluğun değil ihtiyaca uygun bir şekilde çevreyi koruyan projelerle desteklenmesi lazım. Karadeniz’in en büyük özelliği bu. Yeşiliyle ön planda olan bir bölgemiz. Ulaşım sorunu çözüldüğünde Yeşil Yol ile birlikte ikisi birbiriyle örtüşecektir. Sadece birkaç bölgede doğaya uyumlu turizm alanlarının projelerini gerçekleştirebilirsek Rize, Karadeniz içinde cazibe noktası haline gelir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ersoy Rize programının devamında Güneysu Handüzü Tabiat Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Burada Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Bakan Ersoy’a bölgede yapılması planlanan kayak ve kış sporları tesisiyle ilgili sunum yaptı.
Güneysu programının ardından Bakanı Mehmet Ersoy sırası ile Ziraat Botanik Çay Bahçesi’ni ve açılışına gün sayan Çay Çarşısı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Kentte gün boyu ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Bakan Ersoy, el birliğiyle kültür ve turizm alanında Rize’de neler yapılması gerektiği konusunda tüm detayları masaya yatırdıklarını vurguladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy son olarak Rize merkezde düzenlenen iftar programına katılarak Rize’den ayrıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.