Dolar 32,5826
Euro 34,7975
Altın 2.513,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Benzinin ardından motorinde indirim bekleniyor

Benzinin ardından motorinde indirim bekleniyor
A+
A-
23.06.2022
427
ABONE OL

Rusya ile Ukrayna savaşı ile Brent petrolde dalgalanmalar yaşanmıştı. Petrol fiyatlarındaki sert dalgalanma ve iç piyasada dolar kurundaki artışla akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam haberleri gelmişti. Özellikle ABD’de yaşanan son gelişmelerin ardından Brent petrolde düşüş yaşanınca akaryakıta da indirim geldi. Benzin fiyatlarında pompaya yansıyan 25 kuruşluk indirimin ardından akaryakıt sektöründe motorin için de indirim beklentisi oluştu. Peki motorine indirim mi geliyor? Motorine ne kadar indirim geliyor? Brent petrol ne kadar?
BRENT PETROL SERT DÜŞTÜ
Brent petrol dün son 5 haftanın en düşük seviyesini gördü. Gün içinde 107 dolara kadar inen Brent petrol dünü 109 dolar seviyesinde kapattı. Brent petrol bugün ise saat 10.00 sıralarında 109 dolar seviyelerine kadar indi. ABD ham petrol fiyatı ise 104,28 seviyesine kadar çekildi.
BIDEN’DAN AKARYAKITTA ARZ VE VERGİ MUAFİYETİ ÇAĞRISI
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ülke genelinde artış gösteren yakıt fiyatları ile mücadele konusunda ABD Kongresi ve eyaletlerine vergi muafiyeti çağrısında bulunurken, petrol firmalarına ise daha fazla petrol rafine etmeleri gerektiğini söyledi.
Beyaz Saray’daki açıklamalarında artan akaryakıt fiyatlarıyla mücadelenin önemine dikkat çeken Joe Biden, federal benzin vergisinin 3 aylığına rafa kaldırılması için topu Kongre’ye attı. Biden, eyalet yönetimlerini de bir süreliğine vergi muafiyeti yapmaya davet etti.
Petrol firmalarına da seslenen Joe Biden, ülkede enerji üretiminin rekor kırmasına dikkat çekip, “Demek ki sorun petrol üretiminde değil. Buradan petrol endüstrisini, daha çok petrol rafine etmeye davet ediyorum. Böylece halkın üzerindeki yükü bir nebze alabiliriz” dedi.
MOTORİNE PEŞ PEŞE İNDİRİMLER BEKLENİYOR
Motorinin bir yıl önceki fiyatı yaklaşık 7,20 TL iken aradan geçen sürede yüzde 316 ve yılın başından bu yana yüzde 139 artarak 30 TL’nin üzerine çıktı. Benzin bir yıl önce 7,72 TL’ydi. Artan fiyatlarla benzin de 27 TL üzerine geldi.
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, akaryakıtta indirim devam edecek. Dün açıklanan benzine 25 kuruş indirimin ardından 75-85 kuruş arasında yeni bir indirim daha gelecek. Sektör kaynakları ham petrol fiyatlarındaki düşüş ve doların sabit pozisyonu devam ederse önümüzdeki günlerde bunun fiyatlara yansıyacağını belirtti. Buna göre, Cumartesi gecesi de 1,34 TL indirim muhtemel.
GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İSTANBUL Motorin: 29,99 TL Benzin: 27,25 TL LPG: 12,42 TL
ANKARA
Motorin: 30,09 TL Benzin: 27,35 TL LPG: 12,29 TL
İZMİR
Motorin: 30,09 TL Benzin: 27,37 TL LPG: 12,09 TL
turkiyegazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.