Dolar 32,4790
Euro 34,8597
Altın 2.440,36
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 25°C
Hafif Yağmurlu
Rize
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Erzurum’da çoban Ayıyı öldürdü kendide kan kaybından öldü

Erzurum’da çoban Ayıyı öldürdü kendide kan kaybından öldü
A+
A-
02.07.2022
427
ABONE OL

Erzurum’da, ayı saldırısında hayatını kaybeden 42 yaşındaki çoban Fatih İlhan’ın, iki kurşunla vurduğu ayıyla birlikte dereye yuvarlandığı, kan kaybı nedeniyle öldüğü ortaya çıktı
Erzurum’un Olur ilçesine bağlı Hükkam Köyünde yaşayan Fatih İlhan’ın (42), keçilerini otlatırken uğradığı ayı saldırısının detaylarına SABAH ulaştı.


Venk yaylası denilen bölgede keçilerini otlatan 5 çocuk babası Fatih İlhan, kendisine çay yapmak için dereden pet şişeye su doldurduğu sırada, karşıdan büyük bir ayının geldiğini gördü. Derenin üst tarafındaki yükseltiye çıkan İlhan’ın kaçtığını gören ayı, peşinden koştu. Bunun üzerine tüfeğini alan İlhan, ayıya 2 el ateş etti. Bir kurşun koltuk altına bir kurşun da başına isabet eden ayı, yaralı halde İlhan’a saldırdı.


Uzun süre ayıyla boğuşan Fatih İlhan, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, çenesi de parçalandı. Bir süre sonra, yaraları nedeniyle gücü tükenmeye başlayınca, ikisi birlikte, tepeden dereye yuvarlandı. Ayı, derenin içinde can verirken, kanamasını duramayan ve bölgede telefon çekmediği için de yardım isteyemeyen Fatih İlhan’da, kan kaybından hayatını kaybetti.

Keçiler akşam eve sahipsiz dönünce, bölgeye giden ailesi ve köylüler, Fatih İlhan’ın cesedini buldu. SABAH’a konuşan köy muhtarı Turan Baycan, “Bu bölgede bu kadar büyük bir ayıyı ilk defa gördük. Fatih İlhan ayıya ateş etmiş. Bir kurşun koltuk altından girip çıkmış, diğeri de başına isabet etmiş. Ancak mesafe yakın olduğu için, kurşun yeterince hızlanmadığından, ilk anda öldürücü etki yapmamış. O nedenle ayı ile epey boğuşmuş. Sonra ayı ölmüş.

Fatih İlhan’ın o sıra ölmediğini düşünüyoruz. Çünkü, kanlarını temizlemiş. Çenesini parçalamıştı. Kan kaybından ölmüş. Eğer bölgede telefon çekseydi, bizden yardım isteyebilir ve kurtulabilirdi. 43 köy aynı kaderi yaşıyor. Her yıl böyle vakalar oluyor. Çok üzgünüz” dedi. Fatih İlhan, Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından, köyünde toprağa verildi.

Sabah ..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.