Dolar 32,3395
Euro 35,0953
Altın 2.240,55
BİST 8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 13°C
Az Bulutlu
Rize
13°C
Az Bulutlu
Çar 11°C
Per 9°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Rize’de köy yolunda acılan delik dikkat çekti

Rize’de köy yolunda acılan delik dikkat çekti
A+
A-
05.07.2022
287
ABONE OL

Rize’de bir köy yolunun ortasında oluşan delik köylüler arasında merak uyandırdı.

Olay, Rize’nin merkeze bağlı Akpınar köyünde meydana geldi.

Köy yolu üzerinde bir gecede oluşan ve neden kaynaklandığı bilinmeyen deliği gören köylüler göktaşından kaynaklanabileceğini düşünerek yetkililere haber verdi. Deliğin göktaşı nedeniyle açılmış olma ihtimalinin yanı sıra definecilerin işi olabileceğinden de şüphelenen köylüler, köy yolunda oluşan deliğin araştırılmasını istediklerini söylüyor.

Simetrik şekilde açılan deliğin göktaşı nedeniyle oluştuğunu iddia eden 63 yaşındaki köy sakinlerinden Şaban Ali Sarıhan, “Arazime doğru çıkarken bir arkadaşım aradı. Deliğe düşüp düşmediğimi sordu. Ben de merak edip arabamla oraya gittim ki büyük bir delik. Geldiğimde deliği doldurmaya çalışıyorlardı. Başka bir araç gelip düşmesin diye. Doldurmayın belki bir şey vardır dedim. Özel İdaredeki arkadaşımı arayarak deliğin resmini attım. Hep buraya çıkıp inerdik burada öyle bir şey yoktu yağan yağmurun ardından bu delik oluştu. Burayı bu şekilde delebilecek tek bir şey var. O da göktaşıdır. Bir yerde okumuştum. Göktaşı düştüğü zaman altındaki hareketle irtibat kuramazsa dışarıda patlar. Kurabilirse derine kadar iner. Nereye kadar gittiği meçhul. Bu delik elle yapılması mümkün değil. Burayı taş doldurmaya çalıştıklarında durdurdum onları. Araba düşmesin diye de etrafına taşları koyduk. Bu deliğin araştırılmasını isterim. Çünkü bunun hem millete hem devlete faydası vardır” şeklinde konuştu.

Deliğin yıldırım gibi bir olayla açılmayacağını ifade eden Sarıhan, “Burayı yıldırım yapmış olduğunu zannetmiyorum. Çünkü yıldırım yakar geçer. Yani böyle büyük bir delik açmaz. Yıldırım gibi değil yani bu. Belki gelip araştırırlar diye. Sonuçta burası bizim yolumuz. Gelen olmazsa burayı mecbur kapatacağız” dedi.

rizede-bir-koy-yolunun-ortasinda-olusan-delik-koyluler-arasinda-merak-uyandirdi-1.jpg
rizede-bir-koy-yolunun-ortasinda-olusan-delik-koyluler-arasinda-merak-uyandirdi-2.jpg
rizede-bir-koy-yolunun-ortasinda-olusan-delik-koyluler-arasinda-merak-uyandirdi-3.jpg
rizede-bir-koy-yolunun-ortasinda-olusan-delik-koyluler-arasinda-merak-uyandirdi-4.jpg
rizede-bir-koy-yolunun-ortasinda-olusan-delik-koyluler-arasinda-merak-uyandirdi-5.jpg
olay53
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.