Dolar 32,5696
Euro 34,9113
Altın 2.423,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 30°C
Az Bulutlu
Rize
30°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Diz ağrılarına şifa

Diz ağrılarına şifa
A+
A-
08.07.2022
1.787
ABONE OL

Diz ağrılarını bıçak gibi kesiyor! İbn-i Sina’nın yüzyıllık reçetesi… Kireçlenmeye, eklem ağrısına, menisküse iyi geliyor

Romatizmal hastalıklar, kıkırdakla ilgili problemler, kireçlenme, menisküslere ilişkin sorunlar ve daha birçok neden diz ağrısına sebep olabilir. Bu ağrıların hepsine iyi gelen ve tıbbın babası olarak da bilinen İbn-i Sina’nın da uyguladığı doğal bir reçete var: Kuyruk yağı! Ağrıyan dize sürülüp bandaj ile sarıldıktan sonra bir süre bekletilen kuyruk yağı bölgedeki kasılmaları durduruyor, kas ağrılarını ortadan kaldırıyor. İşte diz ağrılarını bıçak gibi kesen kuyruk yağının kullanımı hakkında detaylar…

Diz ağrıları günlük yaşamda zaman zaman hissedilen ve pek çok kişide görülen bir sorun. Hayvanların kuyruk ve et aralarında yer alan kuyruk yağı, sağlık için son derece faydalı. Omega yağ asitleri, kalsiyum, potasyum ve demir barındıran kuyruk yağı, özellikle çocuklarda kas ve kemik gelişimine yarar sağlıyor. diz ağrılarına şifa oluyor. Sinir sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan kuyruk yağı dizler için son derece faydalı. Öyle ki dize sürülüp sarılan kuyruk yağı ağrıları anında kesiyor. Peki, kuyruk yağı diz kapağına nasıl sürülür? Kuyruk yağı diz ağrısına nasıl kullanılır? Kuyruk yağının diğer faydaları neler? İşte konuyla ilgili merak edilenler…

DİZ AĞRISINA KUYRUK YAĞI İYİ GELİR Mİ?

Et yemeklerine lezzet katmak için kullanılan kuyruk yağı adeta şifa dağıtıyor. Diz ağrılarından kurtulmak için İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce kullandığı uygulamaları arasında olduğu söylenilen kuyruk yağının eritilip kremi yapılarak sürüldüğünde romatizmal hastalıklara, kıkırdakla ilgili problemlere, kireçlenmeye, menisküslere iyi geliyor. Kuyruk yağının ağrıyan dize sürüldükten sonra bandaj ile sarılıp bir süre bekletilmesi bölgede oluşan kasılmaları ve kas ağrılarını ortadan kaldırıyor.

KUYRUK YAĞI DİZ AĞRISINA NASIL KULLANILIR?

Diz ağrısı için kuyruk yağı kullanmak isteyenler öncelikle kuyruk yağını kuşbaşı şeklinde doğramalıdır. Daha sonrasında bir tencereye alınıp ara sıra karıştırılarak eşit derecede ısınması sağlanır. Bir süre sonra kuyruk yağı, suyunu salacak ve ardından yağını bırakacaktır. Erittiğiniz kuyruk yağını ağrılı bölgeler için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

KUYRUK YAĞI DİZ KAPAĞINA NASIL SÜRÜLÜR?

Kuyruk yağının ağrıyan dize sürüldükten sonra bandaj ile sarılıp bir süre bekletilmesi gerekir. Kuyruk yağı ağrıyan bölgede oluşan kasılmaları ve kas ağrılarını ortadan kaldırır. Günümüzde bu tip ağrıların yaşandığı zaman doktor tavsiyelerine uyulması ve doktor önerilerine uyularak ilaç tedavisi uygulamak her açıdan fayda sağlayacaktır. Ancak etkileriyle adeta ilaç gibi gelen bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

DİZ AĞRILARI İÇİN KUYRUK YAĞI KREMİ NASIL YAPILIR?

Kuyruk yağı kremi hazırlamak için kuyruk yağı küçük parçalar halinde kesilir. Kesilen kuyruk yağları küçük bir tencereye alınır aynı seviyeye kadar su eklenir. Su kaynayıp yağı eritmeye başlayınca eriyip yüzeye çıkan yağları bir kaşıkla yardımıyla alınarak farklı bir kaba konur. Kaba konan yağ donup krem kıvamını alacaktır. Diz ağrıları için bu krem, ağrıyan bölgeye gönül rahatlığı ile sürülebilir. Bölgeyi kaplayacak kadar kremi sürmek yeterlidir. Üzeri bandaj ya da sargı bezi sarılarak kapatılmalıdır. Akşam sarılıp sabah açılarak bu işlem 3 gün boyunca tekrarlanır.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI

– Genellikle yemeklerde kullanılan kemik yağı, gelişim çağında olan çocuklarda kas ve kemik gelişiminin sağlıklı olmasına fayda sağlar.

– Kuyruk yağı kan basıncını dengeler, tansiyonun dengede kalması için de faydalıdır.

– Kuyruk yağı, damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür.

– Sinir sistemi üzerinde olumlu ve yumuşatıcı etkiler sağlar. Romatizma ve felç riskini en aza indirir. Ayrıca vücuttaki titreme ve yanı sıra sinir sıkışması gibi hastalıklardan korur.

– Bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüs ve enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır.

– Kuyruk yağı, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve onarılmasına da şifa olur.

Not: Bu haberimizde yer alan tüm bilgiler farklı kaynaklardan edinilen tedavi amaçlı yöntemleri içerir. Ciddi sonuçlar doğurabilecek alerjik durumlarla karşılaşmamak için, rahatsızlığınızla ilgili önce bir hekime danışmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.