Dolar 32,5967
Euro 34,8303
Altın 2.503,68
BİST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Rize’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Rize’de 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
A+
A-
20.09.2022
234
ABONE OL

Rize’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören ve bir dizi etkinlik düzenlendi.

Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Nebi Gümüş, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, gaziler, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri katıldı. 

Tören, anıta çelenklerin konulması ile başladı. Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ile Şehit ve Gazi Aileleri derneği Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilik ayder toplantı salonunda devam eden törende şehit ve gazi aileleri adına Kıbrıs Gazisi Nejdet Tecimer bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Vali Çeber, kutlama programına katılan gazilerle tek tek yakından ilgilenerek hatırlarını sordu, bir süre sohbette bulunarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resmi törenin ardından Rize Müftülüğü organizasyonu ile Rize Merkez Şeyh Camii’nde tüm şehitlerimiz ve ahirete irtihal etmiş gazilerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi.

Vali Kemal Çeber, beraberindeki protokol üyeleri ve Vakıflar İlkokulu öğrencileriyle birlikte Gazi Muammer Kayış’ı evinde ziyaret etti. Vali Çeber kendisiyle bir süre sohbet ettikten sonra öğrenciler, gazilikle ilgili merak ettikleri soruları Gazi Muammer Kayış’a sordular. Vakıflar İlkokulu’ndan Burhan Kaan Keskin gaziler için yazdığı mektubu Gazi Muammer Kayış’a verdi. Mektubu okuyan Gazi Kayış bu anlamlı günde kendilerini ziyarete gelen Vali Çeber ve berberindekilere teşekkür etti.  Özellikle minik öğrencilerin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Çeber de şehit ve gazilerin haklarının asla ödenemeyeceğini belirterek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.