Dolar 32,5150
Euro 34,8570
Altın 2.428,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 28°C
Parçalı Bulutlu
Rize
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Azerbaycan Başkonsolosu Guliyev’den Rize Valisini Ziyaret

Azerbaycan Başkonsolosu Guliyev’den Rize Valisini Ziyaret
A+
A-
26.10.2022
272
ABONE OL

Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin değerlendirildiği ziyarette karşılıklı birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’i Rize’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çeber, “Aynı kültürü paylaşan, pek çok ortak paydaşa sahip olan “Bir Millet, İki Devlet” anlayışıyla hareket ettiğimiz kardeş ülke Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’e bu hoş ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Ziyarette iki ülke arasından ki ilişkileri geliştirecek sosyal, kültürel ve ekonomik konuları görüşme imkânı elde ettik. Ülke ilişkilerimiz her geçen gün daha da ilerlemekte. Bunun en güzel örneği Rize Artvin Havalimanımızın açılışında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in ilimizde bulunmalarıydı. Bizler tüm sevinçleri, üzüntüleri bir arada yaşayan iki devletiz “ ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Guliyev’de misafirperverliklerinden ötürü Vali Çeber’e teşekkür ederek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ziyarette Vali Çeber’e RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’da eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.