Dolar 32,5894
Euro 34,7907
Altın 2.422,92
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 28°C
Parçalı Bulutlu
Rize
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 25°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Rize’nin Çayeli ilçesinde Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi Açıldı

Rize’nin Çayeli ilçesinde Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi Açıldı
A+
A-
27.12.2022
259
ABONE OL

Çayeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi açılışına katılan Rize Valisi Kemal Çeber, “Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve iş hayatında aktif olması için gayret ediyoruz. Bu girişimleri özendirecek çalışmalar ortaya koyuyoruz” dedi.

Çayelili kadınların atölyelerde ürettiği el sanatları ürünlerin ve hediyelik eşyaların satışının yapılacağı Çayeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi satış noktası düzenlenen töreni ile hizmete açıldı.

Açılış törenine Rize Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belde Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belde Belediye Başkanı Hamza Saruhan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Vali Kemal Çeber, çok önem verdikleri bir proje için bir araya geldiklerini anımsatarak, “Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve iş hayatında aktif olması için gayret ediyoruz. Bu girişimleri özendirecek çalışmalar ortaya koyuyoruz. Rize’miz için belirlediğimiz yol haritasına uygun bir projeyi hayata geçirmek için bir aradayız. 

İlimizin geleceği açısından çok önemli olan havalimanımızı hizmete açtık. Gelişme bir bütündür, entegre işlerin bir araya gelmesi ile ortaya konulur. Havalimanımızı buradaki kadın girişimi ve benzeri projelerle desteklemesek ayaklarımızın biri boşta kalır. Toplumun bir kesimini veya sektörlerden bir bölümünü dışarda bırakırsanız tam olarak gelişme ve istediğiniz hedeflere ulaşma amacınızı gerçekleştiremezsiniz. Dolayısıyla kadınlarımızın içinde olmadığı ticari, ekonomik ve sosyal hayat düşünülemez. Her sektörümüzün içinde olmadığı bir gelişim mümkün değildir.

2 yıl önce Rize’mizde 2 ya da 3 kadın kooperatifimiz vardı. Bugün itibariyle 15 kadın kooperatifimiz var. Yine bu alanda coğrafi tescilli ürünlere çok önem veriyoruz. 2 yıl önce 2-3 tane coğrafi işaret tescilli ürünümüz vardı, bugün bu sayı 15’e ulaştı. Bu da bizim için çok önemli. Çünkü ilimize gelen misafirlere bu ürünleri sunacağız. 10 tane daha ürünümüz için coğrafi tescil süreci devam ediyor. Bu yıl onları da tamamlamayı düşünüyoruz. Ardın onlarca ürün daha geliyor.  Bu çalışmaların içinde hanımefendilerin olmasını da çok önemsiyoruz” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından satış noktasını gezen Vali Kemal Çeber, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ve konuklar ürünleri inceleyerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.