Dolar 32,3583
Euro 34,9921
Altın 2.326,20
BİST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Parçalı Bulutlu
Rize
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 25°C

Rize Size Bize Hepimize

Rize Size Bize Hepimize
A+
A-
09.01.2023
246
ABONE OL

Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından 2-5 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılması planlanan Rize günleri için Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.
Rize İl AFAD Müdürlüğü toplantı salonunda, Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla Ankara’da yapılması planlanan Rize Günleri’nin çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapılarak istişare edildi.
Yapılan sunumda Ankara Rize günlerinin amacı, etkinliğin yapılacağı alan ve bu alandaki planlamalar anlatıldı. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılacak “Rize’nin 100’leri” etkinlikleri, coğrafi tescilli ürünlerin sunumu, sohbet programları ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgiler verildi.
“Size Bize Hepimize Rize” mottosuyla gerçekleştirilecek olan Ankara Rize günleri kapsamında yapılan etkinlik ve programlarla; Rize ilinin ve ilçelerinin bir fuar konsepti çerçevesinde tanıtımının yapılması, Türk Çay Sektörünün bir araya getirilmesi, Rize’de yetişen ve üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması, Rize’nin eşsiz güzellikteki turizm markalarının tanıtımı, yeni turizm destinasyon alanlarının öne çıkarılması, el sanatlarımız, folklorumuz, kültürümüz, tarihimiz, sanatsal ögelerimiz, gastronomik markalarımızın etkin olarak tanıtılması, Ankara’daki Rizeliler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi, Büyükelçiler ve Yabancı Misyon Şefleri’nin katılımı ile uluslararası cazibenin artırılması, Rize ile ilgili yapılacak konferanslarla önemli konuların başkentten tartışılması Rize’ye ekonomik girdi sağlanması, Ankara’daki Rizeli Firmalar arasında işbirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Toplantıya başkanlık eden Vali Çeber’in yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Kaymakamlar, Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Muammer Bostan, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Ankara RİDEF Genel Başkan Yardımcıları; Abdurrahman Aksu, Osman Altun, Metin Gültan ve Selahaddin Bal katıldılar.
Toplantı; ilgili kurumlarca komisyonların oluşturularak yapılacak organizasyonların planlanması kararı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.