Dolar 32,3724
Euro 34,9981
Altın 2.325,89
BİST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Parçalı Bulutlu
Rize
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Hatay’da Kurulacak Rize Çadır Kent İçin Tırlar Yola Çıktı

Hatay’da Kurulacak Rize Çadır Kent İçin Tırlar Yola Çıktı
A+
A-
15.02.2023
201
ABONE OL

Hatay’da kurulacak olan “Çadır Kent” için Rize Belediyesi tarafından hazırlanan 200 Çadır ve hayırseverlerimiz ile paydaş kurumlarca hazırlanan yaşam malzemelerini taşıyan Tır’ları Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sahil dolgu alanından yolcu etti.

İçerisinde depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak üniteleriyle birlikte 200 çadırlık çadır kent için Rize Belediyesi atölyesinde yapılan imalatlar tamamlanarak Hatay’a gönderildi.

İlk sevkiyatın gerçekleştiği uğurlamada Tır şoförleri ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremi sonrası tüm Türkiye’den olduğu gibi Rize’den de deprem bölgelerine ciddi bir organizasyonla her alanda yardımların ulaştığını ifade etti.

Başkan Rahmi Metin; Depremin ilk anlarından itibaren Rize’de birlik beraberlik sağlanarak Valilik, Rize Belediyesi, İlçe ve Belde Belediyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşların organizesiyle çok sayıda yardım Tır’ları bölgeye ulaştı. Kurtarma ekiplerimizin de günlerdir mücadele verdiği deprem bölgelerinde gerek çadır anlamında gerekse vatandaşların hijyenik yaşamı açısından halen Türkiye’nin farklı bölgelerinden yardımlar gidiyor. Bizde Rize Belediyesi atölyesinde imalatını yaptığımız 200 adet çadırı ve beraberinde paydaş kurumlarımız, okullarımız ve esnaflarımızın katkılarıyla hazırlanan soba, odun, yatak, WC ve Duş kabini konteynırları, hijyen maddeleri gibi  bir çok eşyayı yaklaşık 35 Tır’la Hatay’a sevkiyatını bu akşam itibariyle başlatmış bulunmaktayız. Bizde kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte yarın sabah itibariyle yeniden deprem bölgelerine hareket ederek Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’da ki arkadaşlarımızı ziyaret ederek ardından da Hatay’a hareket ederek orada oluşturacağımız Çadır Kent’in kurulumuna iştirak edeceğiz. Bu süreçte Rize’den yardımlara katılarak emek harcayan her bir bireyimize ve paydaş kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.