Dolar 32,4997
Euro 34,9321
Altın 2.433,52
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 26°C
Hafif Yağmurlu
Rize
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Rize Belediyesi İçme Suyu Depolarını Yeniliyor

Rize Belediyesi İçme Suyu Depolarını Yeniliyor
A+
A-
10.03.2023
229
ABONE OL

Rize Belediyesi şehirde bulunan içme suyu depolarını yenileyip kapasitelerini büyüterek depo girişlerine de elektrik enerjisi üretim türbini yerleştiriyor. Depoları yenileyen Rize Belediyesi, kayıp kaçakları da önleyerek su tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin beraberinde Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ve teknik ekibiyle birlikte yapımına başlanılan depo yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaların son durumuyla ilgili bilgiler aldı.

rize-depo-1.jpeg

DEPOLAR BÜYÜTÜLÜYOR VE BELEDİYEYE GELİR SAĞLANIYORhttps://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?

Dağsu mahallesinde bulunan, “Çayeli Maslak” olarak adlandırılan 25 tonluk deponun yerine 500 tonluk depo inşa ediliyor. Depoya 150 kilovat saat enerji üreten elektrik türbini de yerleştirilerek belediye bütçesine gelir sağlanmış olacak.

rize-depo-12.jpg

İslampaşa mahallesindeki “Hamzabey Depo” olarak isimlendirilen 1400 tonluk su deposunun yerine 2500 tonluk su deposu inşa edilecek. Kapasite artırımına ek olarak bu depoya da 350 kilovat saat kapasiteye sahip elektrik üretim türbini yerleştirilecek. Deponun 700 metrelik bağlantı boruları da çelik borularla değiştirilip yenilecek.

rize-depo-13.jpeg

Rize Belediyesi daha önceden Kaplıca mahallesinde bulunan 1500 tonluk içme suyu deposunun yerine 5500 tonluk yeni bir deponun yapımını tamamlamıştı. Bu depoya saatte 850 kilovat saat elektrik üretim türbini yerleştirilip belediye bütçesine yıllık yaklaşık olarak 15 milyon TL gelir sağlanıyor.

rize-depo-14.jpg

Rize Belediyesi bu çalışmalar sonucunda ek gelir oluşturup, depolardaki kayıp ve kaçakları önleyerek şehirdeki su depolama kapasitesini de arttıracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.