Dolar 32,3724
Euro 34,9981
Altın 2.325,89
BİST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Parçalı Bulutlu
Rize
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Rize’de köylere yöresel dolmuş durağı

Rize’de köylere yöresel dolmuş durağı
A+
A-
15.03.2023
241
ABONE OL

Rize İl Genel Meclisi’nin kararları ve İl Özel İdaresi’nin özverili çalışmaları doğrultusunda köylerde yapılan bütün alt ve üst yapı yatırımlarının yanında günlük ve sosyal ihtiyaçlar içinde çalışmalar sürdürülüyor.

Bu kapsamda İl Genel Meclisi tarafından 2020 yılında nüfusun kalabalık olduğu köylerin merkezi bölgeleri başta olmak üzere yapım kararı alınan ve ilk etapta 75 adet olarak hayata geçirilen dolmuş durağı projesine yenileri ekleniyor. Yöresel mimariye ve çağın gereklerine uygun, güneş paneli sayesinde kendi elektriğini üreten, içerisinde oturma bankı, engelli alanı, reklam panosu ve telefon şarj girişi bulunan modern dolmuş durağının 75 adet olan ikinci etap çalışmasının birçoğu tamamlanırken, kalan kısmında da çalışmalar devam ediyor.

rize-ozel-idare-koy-12.jpg
Ayrıca cami, muhtarlık, köy konağı, lokal gibi sosyal alanlarda kullanılmak üzere köy halkımız tarafından gelen talepler doğrultusunda tedarik edilen 1300 adet oturma bankının da köylere dağıtımına başlandı.

rize-ozel-idare-koy-13.jpg

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, yaptığı açıklamada köylerdeki vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak adına bu çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sorumluluğumuzda olan beton, asfalt, duvar, içme suyu projeleri ve buna benzer birçok alt yapı çalışmalarımızın yanında eksiklik gördüğümüz noktalara, sosyal alanlara ve gelen farklı taleplere de ağırlık vermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede 2020 yılında hayata geçirdiğimiz dolmuş durakları projemize, imkanlarımız ölçüsünde 2022 ve 2023 yıllarında yenilerini ekleyerek daha çok vatandaşımızın bu hizmetten yararlanmasını sağlıyoruz. Ayrıca köy ziyaretlerimiz kapsamında sosyal alanlar için birçok kez dile getirilen oturma bankı konusuna da kayıtsız kalmayıp tedarik ettiğimiz 1300 adet oturma bankının köylerimize dağıtılması noktasında çalışma başlattık. Bütçemizin el verdiği ve bakanlıklarımızdan aldığımız ek ödenekler çerçevesinde bu hizmetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz.” dedi.

rize-ozel-idare-koy-14.jpg
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.