Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Ç.Rizespor Eyüp ve Sakarya maçlarını alarak kelamı kırmıştır

Ç.Rizespor Eyüp ve Sakarya maçlarını alarak kelamı kırmıştır
A+
A-
15.04.2023
239
ABONE OL

Ç.Rizespor kapanan takımlara zorlanıyordu Bandırma, Erzurum ve Sakarya maçlarında üç takımda aynı taktikle oynayarak Ç.Rizespor’u zorladı.

Ç.Rizespor katı defans yapan Sakaryaspor takımı karşınsında baskılı oynadı istekliydi sahada mücadele etti enerji kondisyon her şeyi denemeye çalıştı, takımı hazırlayan Bülent hocanın da hakkını yiyemeyiz. Ancak uzun toplar yan toplar denenince olmuyorsa, ortadan kısa paslarla ceza sahasına girme noktasını de takımın denemesi gerekir, çünkü Ç.Rizespor takımında usta ayaklar var ceza sahasına ortadan girmeyi kısa paslarla denemeli o bölgeler tehlikeli bölgeler oralarda çalışmak lazım.

Baktığımızda Bülent hoca bu kapanan takımlar karşında farklı bir oyun denemedi aynı oyun anlayışıyla devam etti, devamlı yan ortalar ve uzun toplarla gol ardı, bunların birinde golü buldu, birinde de penaltı pozisyonu oldu.

Belki Ç.Rizespor net gol pozisyonlarını kaçırdı aslında buna rakip kalecinin de rolü vardı inanılmaz bir kaç golü kurtardı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Bülent hocanın sahaya çıkardı ilk on birde zorlanacağı belliydi çünkü elinde Alper gibi bir oyuncuya görev verip sekiz numara pozisyonun oynatması enteresandı. Oysa Alper gibi topla adam eksilten iyi top kullanan dikine oynayabilen aralara iyi top tan yaratıcı bir oyuncu, Alper bu takımda serbest oynamalıdır, bu tercihi Bülent hoca neden kullanıyor bir turlu anlayamadık.

Ç.Rizespor takımının bir kere orta sahası olmazsa olmaz Azubuike, Öğün ve önlerinde Alper, olmalıdır belki Bülent hoca Olawoyin’den vaz geçemiyor amma Olawoyin’yı kanatta oynatabilir kanatta daha etkili bir oyuncu.

Baktığımızda Bülent hoca Olawoyin ,Benhur, Amilton,Alper dörtlüsünden de vaz geçemiyor her halde, amma bunların birinden ilk yarı yararlanıp birinden ikinci yarı yararlanabilir ,aksı halde Alper gibi anahtar oyuncu sekiz numarada hem defansif hem ofansif etkili olamaz.

Neticede Alper’ın zaman zaman öne çıkması sonucunda killenen oyun çözüldü, yanı taşların birinde yanlış yaptığınızda takım komple doğru çalışamıyor.

İkinci yarıda oyuncu değişikliği Mıya’nın oyuna alınışı inanılmaz bir hata, türbinde dedik ki eyvah maç gitti, hatta sosyal medyaya paylaşım yaptım Bülent hoca Mıya’yı oyuna alarak maçımı sattı.

 O kadar kotu bir değişiklikti ki sac baş yonacak kadar olduk, bunun başka tarifi olamazdı, Bülent hoca yaptığı yanlışı fark etti Mıya’yı tekrar oyundan aldı takım bir nebze rahatladı.

Gecen haftada yazmıştık Bülent hoca yaptığı değişikler sanki maçtan önce belirlenmiş değişikler oluyor, yanı oyuna bakarak değişiklik yapılmıyor gibime geldi.

Bülent hoca çok maçta yaptığı nokta değişiklerle maç alıyordu bazen hocayı tanıyamaz oluyoruz kenarda nasıl kırılıyor anlayamadık.

Oysa ikinci yarıda Azubuike’yı oyuna alıp Öğün’ü sekize Alper on numaraya çekseydi maç kopardı daha erken goller bulunabilirdi.

Mesela ilk on birde Halil İbrahim tercihi de yanlıştı çok forumsuz bir oyuncuyu böyle maça oynatmak gerekirdi.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Ç.Rizespor takımı Bülent hocanın elinden çıkamıyor, yanı yaptığı değişiklikler ilk on birler ve oyuncuları oynattığı yanlış pozisyonların sonucunda takım çabalıyor oysa Bülent hocanın eli bir tık bu takıma değse bu takım bundan sonra her maçını alır.

Çemberin daraldığı son haftalarda öyle veya böyle Ç.Rizespor Eyüp ve Sakarya maçlarını alarak kelamı kırmıştır, süper lig adına rakiplerinin den avantaj sağlayarak öne geçmiş ve hak etmiş olduğu noktaya gelmiştir, tabı bu noktada bazı hatalar ve kazalar olacaktır.

Ancak Bülent hoca gibi birikimli deneyimli bir futbol adamının acemice hatalar yapmamalıdır oyunu daha iyi okumalıdır.

Müsabakada taraftarlar hop oturdu hop kalktı heyecanlı bir maçtı hanı bir hastaya fişe takarlarda son noktaya gelir umutların bittiği nokta gelir, işte ona benzer bir durumdu.

 Ç.Rizespor takımında umutların bittiği anda tam fiş çekiliyordu ki hasta canlandı son dakikada penaltı geldi, işte bu süper lig için kalemin kırıldığı an diyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.