Dolar 32,3680
Euro 34,9842
Altın 2.325,98
BİST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Parçalı Bulutlu
Rize
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Pendik’te Ç.Rizespor’u yakan dörtlü

Pendik’te Ç.Rizespor’u yakan dörtlü
A+
A-
04.05.2023
294
ABONE OL

Ç.Rizespor İlk yarı teslim oldu topu, Pendikspor’a verdi Ç.Rize baktı Pendik attı. ikinci yarı Ç.Rize  teslim aldı ancak, maçı vermek için akla hayale gelmeyecek şeyler yaptılar  bir takım iki penaltıyı atamaz mı, üç penaltı bir oyuncuya attırılır mı .?

Müsabakada futboldan çok öne çıkan penaltı atışları bireysel hatalar zinciri devam edince kaybeden Ç.Rizespor oldu. Bülent hoca maça ideal kadro ile çıktı, ancak oyuncu değdikleri ve Bolasie üç penaltı attırması noktasında takımını yakanlardan biriydi.

Kaleci Tarık ilk yarıda yediği hatalı goller maça damga vuran diğer bir nokta idi, aslında Tarık Ç.Rizespor takımına tek başına maç aldığı zamanlar oldu, ancak sakatlık sonrası Gençlerbirliği ve Pendik maçlarında kalede hatlı pozisyonlar yaşadı.

Bunun yanında Bolasie, üç penaltının ikisini atamayarak takımını yakan diğer isim oldu, aslında oyuncuyu o hatalıya zorlayan teknik direktörünün olmasıydı çünkü tercihleri yapan Bülent hoca.

Takımın kaptanı Emırhan rakip oyuncularla mücadele gücünden düşük, rakip oyunculara asılarak durdurmaya çalışıyor maça iyi hazırlanamamış, sarı kart ve kırmızı kart yemesi facia, çünkü gereksiz yere yediği kartlar sonucunda, tamda Ç.Rizespor takımının rakip kaleye yüklendiği dakikalardı Ç.Rizespor takımını yakanların dördüncüsü de Kaptan Emirhan’dı.

Müsabakada Ç.Rizespor takımı kaza üstüne kazalar yaşadı sondu direksiyon hâkimiyetini kaybeden hoca aracı şarampole yuvarladı.

Tabı bütün bunları oluşturan Bülent hoca, rakip kaleye yükleneceğin zamanlarda rakibe gol atman gerektiğinde oyundan santraforunun alan hocadan daha ne beklenır, yanı eline yüzünü bulaştırmış böyle bir final maçında teknik direktörlüğünü ortaya kayamamış ve oyuncuları hataya zorlamış bir tablo ile karşı karşılaşıldı.

Sıradan bir maçta teknik direktöre o kadar iş düşmez çünkü rakipten ustun kadroya sahipsin böyle bir maçta böyle bir final maçında eğer sen teknik direktör olarak yeteneklerini ortaya koyamıyorsan kusura bakma bu iş senin işin değil.

Gel ki bu takımı buralara getirdin yetersiz kadro ile iyi şeyler yaptın, hatalarında vardı ancak doğruların daha fazlaydı ama finallerde kaybediyorsun.

Buradan baktığımızda  sıradan bir teknik direktör durumu ortaya cıkıyor birikimlerin bilgilerini futbola küllemediğini görüyoruz,, yanı bana sorarsalar gelecek sene süper lig de Bülent hoca ile devam eder misin ben şahsen etmem, bu ligde sen olsan gönderir miydin sorusuna da göndermez yola devam ederdim.

 Ha bu dönemde Bülent hocayı baştan beri savunulardanım doğru işler yaptı gönderilmesini karşıydım hala daha sözümdeyim ama final niteliğindeki maçlarda  kaybeden bir analizi ortada .

Rakiplerine karşı korkak futbol oynatan devamlı geride savunmayı düşünen günümüz futbolu önde basan önde oynayan futbolu rakiplerine karşı yanı şampiyonluğa oynayan takımlara karşı oynatıp üstünlük sağlayamayan bir oyun.

 Bülent hocanın sezonun ilk yarı yaptıklarını da inkar edemeyiz bu takımı hazırlaması kondisyonu iyi, bunları kimse inkar edemez, ancak oyunu okuması oyuncu değişiklerinde sayıyorum yaklaşık on iki maçtır inanılmaz hatalar yapıyor.

Ç.Rizespor takımının Pendik müsabakasında ki talihsizliği tarihe geçecek boyuttaydı rakibe maçı vermek için hatalar zincirlemesi uzun sure unutulmayacak.

Baktığımızda Pendik müsabakasın da  Ç.Rizespor ilk yarı oyunu zora soktu savunma yaptık, kendi oyununu oynayamadı eğer kendi oyununu oynasaydı, kendi yarı sahasında savunma yapmasaydı, topa sahip olmayı üşünseydi topu Pendik takımına  verip savunmaya geçmeseydi,, oyunu rahat kazanırdı. Pendik açık oynuyordu bu tam Ç.Rizespor’a göreydi çünkü Ç.Rizespor açık futbol oynayanlara karşı zorlanmıyordu. Oyun anlayışı ve bazı oyun tercihleri Ç.Rize takımını zora soktu.

Özetle Ç.Rize  yaptı Ç.Rize buldu desek yeridir,tabı böyle maçlarda oyun anlayışı çok önemlidir..ikinci yarıda tam gol atacağınız noktada karambolların yaşanacağı gol pozisyonuna girileceği durumlarda Jon Mery oyundan alıp santrafor bölgesinin o ucu golün uç noktasını boşaltmak da akıl almaz bir hataydı,Jon Mery oyunda kalsaydı yaşanan karambollar de ve gol pozisyonlarında kesinlikle golü bulurdu Jon Mery ‘yı oyundan alarak rakip takımın defansını rahatlatan Bülent hocanın futbol aklı sac baş yoldurdu.

ilk yarıda Jon Mry topla buluşturamamışsın gol pozisyona girememişsin hadi oyundan aldın o zaman aynı pozisyonda oynayan oyuncuyu oyuna al santrafor bölgesini boşaltıyorsun, oraya santrafor olmayan oyuncuyu oynatıyorsun bu nasıl bir futbol aklı Bülent hoca.

Oldu olası Bolasie bu takımda formayı hak atmıyor diyenlerdenim.. Bolasie oyunda tutup Amilton’u oyundan almak da hata üstüne hataydı.

Geldiğimiz noktaya baktığımızda Bülent hoca Ç.Rizespor’a gelen şansları elinle itecek kadar yetersiz durumlara düşmüştür, yanı Pendik maçında bir maçlık iki teknik direktörlerin yerlerini değiştirsen duşunun bu maçın sonucu ne olurdu.

Özetle bu müsabakada başta Bülent hoca olmak üzere diğer uç oyuncu ile birlikte Pendik’te Ç.Rizespor’u yakan dörtlü oldu.

Hala her şey Ç.Rizespor takımının elinde kalan üç maçı kazanım süper lige çıkacak kalitede oyuncu ve teknik direktörü olduğuna ananlardanım .Kendi sahasında oynayacağı iki müsabakada taraftarın stadyumu doldurup maçı şampiyonluk şöleni haline getirmelidir oyunculara o hava taraftar tarafından da verilmelidir sadece konuşmakla olmuyor taraftarda kendisine düşeni yapmalıdır şu anda taraftar takımından çok geride ve başarısızdır taraftarın başarırlığını kimse konuşmuyor nerede Ç.Rizespor taraftar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.