Dolar 32,5476
Euro 34,9203
Altın 2.442,27
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 25°C
Hafif Yağmurlu
Rize
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

RTEÜ Yeni Acil Servisi Binası Hizmete Başlıyor

RTEÜ Yeni Acil Servisi Binası Hizmete Başlıyor
A+
A-
04.05.2023
223
ABONE OL

Yeni Acil Servis Binamız Hizmete Başlıyor03 Mayıs 2023 Çarşamba – Görüntülenme: 200

Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan yeni acil servis yakın zamanda hizmete başlayacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Bölümü ile acil servisin yanındaki kafeteryada yaklaşık 6 ay önce başlayan yıkım çalışmalarının ardından 3 bin 500 metrekarelik yeni bir bina ortaya çıktı. Üst katının yoğun bakım ünitesi olarak kullanılacağı 2 katlı modern bir acil servis vatandaşlara hizmet verecek.

Yeni Acil Servis Binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, kazandırılan eserle sağlık hizmeti noktasında ilimizin önemli bir eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Yeni binanın eskiye göre çok daha büyük olduğunu belirten Rektörümüz: “Eski acilimiz hizmet açısından, yer açısından yetersizdi. Şu an mevcut alan eskisinin 10 katı. Eski acilimiz 700-800 metrekare alan kadardı. Bunun sadece birinci katı bin 600 metrekare. Tüm kapalı alanımız 3 bin 500 metrekare alan. Acil servis hizmetine ek olarak yeni doğan bebeklerimiz için yoğun bakım yatakları, yetişkinler için yoğun bakım yatakları, ayrıca ek olarak acil diyaliz hastaları için de ek yatak 2. katımızda kavuşacağız. Alanlarımız genişledi. Yeterli sayıda personelimizi de yakında istihdam etmiş olacağız. Dolayısıyla hizmet vermeyi planlıyoruz. Şu an burada tüm imkânlara kavuşuyor oluyoruz. Bu projenin tamamlanma süresini de düşündüğümüzde 6 aylık bir süre diyorduk. Bu imkânsız deniliyordu. İmkânsız diye bir şey yoktur.” dedi.

Yeni acil servisin hizmet sunmaya 15 gün içerisinde hazır hale geleceğini ifade Rektörümüz, “Mayıs ayı içerisinde hizmet vermeyi planlamıştık. Şu an Sağlık Bakanlığımızın da desteğiyle içerisinin donatımı olacak. Ayrıca üniversitemizin kadrosunda yeni hemşire alımları yapılıyor. Muhtemelen buraya ciddi bir hemşire desteğimiz de olacaktır. Hizmetimizin kalitesinin artacağından kimsenin kuşkusu olmasın.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.