Dolar 32,5788
Euro 35,0430
Altın 2.459,26
BİST 9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 20°C
Hafif Yağmurlu
Rize
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Rize’nin Derepazarı İlçesinde Demir doğramacı Yusuf Ustanın Eserleri Göz Kamaştırıyor

Rize’nin Derepazarı İlçesinde Demir doğramacı Yusuf Ustanın Eserleri Göz Kamaştırıyor
A+
A-
19.05.2023
441
ABONE OL

Rize’nin Derepazarı ilçesinde demirden minare imalatı yapan demir doğrama ustası Yusuf Başka, el sanatıyla yaptığı eserler göz kamaştırıyor.

 Yusuf Başka Rize’nin Güneysu ilçesi Bulutlu köyü oluklar camii ne aldığı minare siparişini tamamlanarak sone gelindi.

Demir doğramacı Yusuf usta Rize ilinde ve dışında sayısızca minareler yaparak yerini getirip minare etmiş bulunuyor. Tamamen demirden yapılan 11 metre uzunluğundaki minare, toplam bin 700 kilo ağırlığında minare görenlerin dikkatini çekiyor.

Aldığı siparişlerimden sonra minarenin takılacağı camını ye giderek minarenin yapılacağı caminin etrafında inceleme yapıyor.

Daha sonra İncelemenin ardından camiye en uygun minare kısa sürede tamamlanarak kamyona yüklenmesi için vinç çağrılıyor.

Vince bağlanan minare, kamyona yüklenerek sabitleniyor ve sipariş verilen cami için yola çıkıyor.

Derepazarı ilçesinde hazırlanan minare daha önceden zemin etüdü yapılan Rize’nin Güneysu ilçesi Bulutlu köyü oluklar camii ne de yapılan yeni camının yerine monte edilecek.

Demir doğramacı Yusuf usta Minarenin yapımı 1 hafta sürdüğünü dile getirdi ve atölye küçük olduğundan dolayı minare biraz zor oluyor dedi.

Minare yapımı için daha fazla aparat lazım, vinç gibi mesela. Bunlar elimizde olmadığı için sağ olsun çevredeki arkadaşlar bizlere yardımcı oluyor.

Minareyi kaldırıp indirmekte yardım ediyorlar. Bu minare için de Güneysu ilçesi Bulutlu köyünden bir talep geldi. Konuştuk anlaştık, minarenin yapılacağı yer bakıldı ve minareyi yaptık, hazır hale getirdik.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.