Dolar 32,4567
Euro 34,7928
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Rize’de Türk Halk Müziği Korosu Gerçekleşti

Rize’de Türk Halk Müziği Korosu Gerçekleşti
A+
A-
23.05.2023
223
ABONE OL

Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu gerçekleştirdiği muhteşem bir konser ile vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.

Türkülerin olmadığı yerde çiçekler açmaz,

Kuşlar cıvıldamaz,

Akmaz derin dingin ırmaklar hasrete.

Bahçeye dikilen fidanlar yeşermez türküler olmadıkça…

Çiçekler kokmaz türkülerin geçmediği yollarda…

Rize’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosunun Şef Mehmet Varlı yönetimindeki konseri dinleyicilerden tam not aldı.

rize-konser-12.jpeg

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen konserde Anadolu’nun diyar diyar gezildiği  Türkü gecesi Rize yöresi ve ülkemizin değişik yörelerine ait birbirinden güzel 19 eser solo ve koro olarak seslendirildi.

rize-konser-13.jpeg

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber ile Rize Belediye Başkanının Eşi Fatma Metin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı, Rize Valiliği Kaymakam Adayı İrem Ayşegül Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırımkaya  kurum amirleri ve çok sayıda sanatsever  katıldı.

Dinleyicilere müzik ziyafeti yaşatılan konser sonunda koro ekibi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Program sonunda Vali Çeber, koro ekibini tebrik ederek, Şef Mehmet Varlı’ya ve koronun en küçük koristi 7 yaşındaki Nursel Nehir Emniyet’e çiçek verdi.

rize-konser-14.jpeg

Babaannesi ile beraber bütün çalışmalara katılıp tüm türküleri ezberleyen küçük korist yetişkinler ile sahne alıp büyük iş başardı.

Vali Çeper ; küçük koristi tebrik ederek kültür müdürlüğünün bir de çocuk korosu hazırlayabileceği müjdesini verdi.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamındaki Türk Halk Müziği konseri muhteşem bir konser ile vatandaşlara müzik ziyafeti sundu.

Gönüllere nakşolmuş ezgilere ses olup yorum katılan  Türkü gecesi hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu 

Nerede bir türkü söyleyen görürsen..

Korkma yanına otur.

Çünkü kötü insanların “Türküleri yoktur…”

Haber : Yasemin ÖZÇELİK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.