Dolar 32,4253
Euro 34,6140
Altın 2.384,55
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 20°C
Cts 18°C

Kabinede Dört Rizeli Bakan Yardımcısı

Kabinede Dört Rizeli Bakan Yardımcısı
A+
A-
22.06.2023
345
ABONE OL

RİZELİ GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK, BAKAN YARDIMCILIĞINA BAŞKA BİR RİZELİ OLAN DOÇ.DR. SAFA KOÇOĞLU ATANDI.

 Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın yardımcılığına Rizeli Doç. Dr. Safa Koçoğlu atandı.

Doç. Dr. Safa Koçoğlu KİMDİR? 

Rize’de doğdu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesinden fakülte birincisi olarak mezun oldu. Mezun olduğu üniversitede tam burslu yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etti. 2013 yılında “Vasiyet Tasarrufunun Hükümsüzlüğü” konulu yüksek lisans teziyle Özel Hukuk Anabilim Dalı ikincisi olarak mezun oldu.

2018 yılında “Boşanmanın Çocuk Açısından Sonuçları” konulu tez çalışması ile İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalından doktor unvanı aldı.

Özel sektörde bir süre avukat olarak çalışan Koçoğlu, kamuda görev aldı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığında avukat, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında bakanlık müşaviri olarak çalıştı. Halihazırda İstanbul Medeniyet Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup arabuluculuk faaliyetlerini de öğretim üyeliği ile birlikte sürdürmekteyken Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı olarak atandı.

 

 

ÖMER FARUK YELKENCİ MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI

Ömer Faruk Yelkenci Kimdir?

1969 yılında Çayeli’nde doğan Ömer Faruk Yelkenci, tüm tahsil hayatını İstanbul’da tamamladı. 1986 yılında Haydarpaşa Lisesi’ni, 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. 2008 yılında “Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdulhamid Dönemi Eğitim Konuları” isimli tezi ile Yeditepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Yelkenci, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.

RİZE ÇAYELİ KAPTANPAŞA’LI HEMŞEHRİMİZ MÜNİR KARALOĞLU İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI OLDU. KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI.

Münir Karaloğlu, 22 Haziran Perşembe günkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları çerçevesinde İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine getirildi.

Münir Karaloğlu kimdir?
İçişleri Bakan Yardımcılığı’na atanan eski Diyarbakır Valisi ve kayyımı, Antalya’da 2016-2020 yılları arasındaki 4 yıllık valilik görevinde bulunan Münir Karaloğlu, 1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa´da doğdu. 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990’da kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Adaylığı sırasında 8 ay İngiltere’de kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı. 1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yaptı. Sırasıyla Harran Kaymakamı, Çekerek Kaymakamı, Reşadiye Kaymakamı, Kırklareli Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) görevinde bulundu. 2004–2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Aynı dönemde Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük etti. Mayıs 2009’a kadar sendikanın genel başkanlık görevini sürdürdü.

2009 – 2013 yılları arasında Van Valiliği, 2013- 2016 yılları arasında Bursa Valiliği, 2016-2020 yılları arasında Antalya Valiliği yaptı. 2020’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği’ne atanan Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumunda görev aldı.

RİZELİ HEMŞEHRİMİZ KEMAL ŞAMLIOĞLU MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI OLARAK ATANDA. KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

28. Dönem Milletvekilliği döneminde Rize Ak Parti Milletvekili aday adayı olan Kemal Şamlıoğlu Resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 4 Bakan yardımcısından biri oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCILIĞINA ATANAN KEMAL ŞAMLIOĞLU KİMDİR ? 

1978 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya geldi. Ortaöğrenimini Trabzon Of İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tezli yüksek lisansını yaptı. Tanzimat’tan İtibaren Türk Edebiyatında Yenileşme Çabalarının Fikrî Zemini konulu teziyle doktorasını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde tamamladı. 2021 yılında Yeni Türk Edebiyatı Bilim alanında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından Doçent unvanı aldı.

1999 yılından 2002 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak çalıştı. 2002 yılından 2014 yılına kadar özel bir öğretim kurumunda eğitim yönetici olarak görev yaptı.

2014-2016 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Daire Başkanı, 2016-2018 yılları arasında MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak görev yaptı.

19 Eylül 2018 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı. 9 Ekim 2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kuruluna Üye olarak atandı.

Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri ve Asallaşan Şiir: Makine ve İnsan İsmet Özel adlı uluslararası yayınevinde yayımlanmış iki kitabı bulunan Şamlıoğlu ayrıca uluslararası yayın editörlükleri yaptı. Yedi İklim ve Türk Edebiyatı Dergisinde de yazan Şamlıoğlu’nun birçok yayın organında Tanzimat modernleşmesi, şiir, roman ve eğitim üzerine makaleleri..


22.06.2023 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak göreve atandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.