Dolar 32,3752
Euro 34,7818
Altın 2.434,64
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Hafif Yağmurlu
Rize
18°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 19°C

RTEÜ de Liman Yengecinden Doğal Gıda Kaplaması Yapılacak

RTEÜ de Liman Yengecinden Doğal Gıda Kaplaması Yapılacak
A+
A-
06.07.2023
192
ABONE OL

RTE  Üniversi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Demirbaş yürütücülüğündeki, “Liman Yengecinden (Liocarcinus Depurator) Elde Edilen Kitosan ile Antimikrobiyal Nanofilmlerin Sentezlenmesi ve Gıda Üzerinde Migrasyonunun Araştırılması” başlıklı proje ile liman yengecinin gıda sektöründe kullanılabilir potansiyel bir ürüne dönüştürülmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK 122O920 kodlu proje sonucunda, hiçbir ekonomik katkısı olmayan liman yengecinden doğal bir gıda kaplama materyali elde edilecek.

Söz konusu kaplamanın, gıda sektöründe kullanılabilir potansiyel bir ürüne dönüştürülmesi ve böylece gıda sektörüne yeni ve fonksiyonel bir kaplama materyali olarak kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca üretilecek bu fonksiyonel antimikrobiyal nanofilmlerin gıdaların raf ömrünü arttırmasıyla gıda israfını azaltmaya katkı sağlayacağı öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.