Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 17°C

Bakan Koca’dan Uyarı

Bakan Koca’dan Uyarı
A+
A-
12.07.2023
210
ABONE OL

Süper El Nino adı verilen sıcak hava dalgası Türkiye’nin kapısına dayanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan vatandaşlara dikkat çeken uyarılar geldi. Bakan Koca bir de video paylaştı. İşte detaylar…

Türkiye,Süper El Nino  olarak adlandırılan sıcak hava dalgasıyla mücadeleye hazırlanıyor. Gölgede bile çok yüksek derecelere ulaşılan sıcak hava dalgası nedeniyle bazı illerde termometrelerin 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bu olağanüstü duruma ilişkin önemli uyarılar geldi.

RİSK GRUPLARINI TEK TEK AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, “hipertermi” olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğunun altını çizerek, “Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaşğı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı. 

Koca, paylaşımında, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Enes Seyda Şahiner’in sıcak çarpmasına ilişkin uyarılarını içeren videoya da yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.