Dolar 32,4151
Euro 34,7918
Altın 2.432,79
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 18°C

RTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Japonya’da Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi

RTE Üniversitesi Öğretim Üyesi Japonya’da Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi
A+
A-
24.07.2023
171
ABONE OL

RTE Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Yazıcı, TÜBİTAK 1007 Projesi ve Çay Eğitim Projesi kapsamında iş birliğine yönelik çalışmalar yapmak üzere Japonya’nın en büyük çay üreten bölgesi olan Shizuoka eyaletinde teknik incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında davetli olarak gidilen Shizuoka Üniversitesinde Türk- Japon iş birliğine yönelik proje anlaşması yapıldı.

Program çerçevesinde, Japonya “Ulusal Çay Araştırma Enstitüsü” ve “Çay Araştırma Merkezi” ziyaret edilerek bu merkezlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı. Özellikle çay gen havuzları ile çay üretim ve işleme tekniklerine yönelik karşılıklı iş birliği çalışmaları yürütüldü.

Üniversite markası olan Akademi Çay’ın “Shizuoka Çay Müzesi”nde yer alması için yaptığı başvuru kabul edilen Doç. Dr. Yazıcı, müzeyi ziyaret ederek daha önce ÇAYKUR’un da yer aldığı Türk Çay Kültürü Bölümü’nde RTE üniversitenin yer almasını sağladı.

Japonya’nın modern çay bahçeleri ile çay fabrikalarının yanı sıra “Dünya Yeşil Çay Derneği” de ziyaret edilerek, derneğin faaliyetleri kapsamında yapılabilecek iş birliklerinin planlaması yapıldı.

Doç. Dr. Yazıcı, çay tarımında, işleme sanayinde ve analizlerinde kullanılan makinelerin üretimlerini yapan Kawasaki, Ochiai ve Takeda firmalarını ziyaret ederek, çay tarımında kullanılan makineler hakkında bilgi aldı. Bu firmalardan Kavasaki firması ile iş birliği yapılarak, üniversitemizde tanıtım etkinliğinin düzenlenmesi kararlaştırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.