Dolar 32,5203
Euro 34,9669
Altın 2.439,54
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 19°C

Rize Muradiye Belediyesinden İşçisine Yüzde 70 Zam

Rize Muradiye Belediyesinden İşçisine Yüzde 70 Zam
A+
A-
27.07.2023
214
ABONE OL

Rize’de Hizmet İş Sendikası ile Muradiye Belde Belediyesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile belediye işçilerinin yüzü güldü.

Muradiye Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı ile Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca arasında imzalanan 1 yıl süreli toplu iş sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretleri 720 TL’ye yükseltildi.

Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Alaca, belediye çalışanlarına hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, enflasyonun üzerinde bir artışla sözleşmeye imza atan Belediye Başkanı Balcı’ya işçiler adına teşekkür etti.

Alaca, imza altına alınan sözleşme ile sosyal haklarda yemek yardımı net 100 TL’ye, Ramazan ve Kurban Bayramı yardımlarının net 3.500 TL’ye, ikramiyenin ise 80 güne yükseltildiğini kaydederek, işçilerin kazanımlarında diğer sosyal haklara % 100 oranında artışlar sağlandığını belirtti.

Toplu iş sözleşmesine sorumluluk ve direksiyon primi eklendiğini ve şoför ve usta olarak çalışan işçilere aylık net 1.000 TL, operatör olarak çalışan işçilere ise aylık net 1.250 TL kazanımlar sağlandığını ifade eden Şube Başkanı Alaca, imzalanan Ek Protokolle kadrolu işçilerin günlük yevmiyelerinin % 70 artırarak 850 TL’ye, yemek yardımının net 100 TL’ye, ikramiyenin ise 100 güne çıkartıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Balcı ise sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olması temennisinde bulunarak, işçinin hakkının teslim edilmesinde hassasiyet gösterdiklerini ve çalışanlarının mutlu ve huzurlu olabilmesi için mevcut şartlar altında en iyisini vermeye çalıştıklarını vurguladı.

mehmet-alaca-musa-sureyya-balci.jpg

Haber :Elif Beyhan Akgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.