Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Rize Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Rize Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
A+
A-
06.09.2023
237
ABONE OL

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Baydaş, beraberinde ilimize yeni atanan Vali Yardımcıları; Murat Öztürk, Hatice Cemre İncesu ve Hüseyin Aydın’la birlikte hem bir tanışma hem de ilimize dair konuları konuşmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vali Baydaş, şehri tanıyan bir Vali olarak üzerindeki yük ve sorumluluğun bilinciyle işe koyulduğunu ve 20 günlük süre boyunca ilimizin büyük projelerini, ilçeleri ve kurumları ziyaret ederek çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Vali Baydaş, yöneticiler olarak şehrin problemlerine ve öncelikli konularına eğilerek hep birlikte çok çalışacaklarını ve etrafındaki çalışma arkadaşlarından da aynı performansı beklediğini kaydetti.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vali Baydaş, “Bir Vali atandığı zaman şehri ve dinamiklerini tanıması için ona zaman tanınır. İlk göreve başladığım zaman, ‘Ben Rize’yi tanıyan ve daha önce burada görev yapmış biri olarak böyle bir zamanımın olmadığını bilerek göreve başlıyorum’ demiştim.  Öyle de yaptığım kanaatindeyim, programımı buna göre icra ediyorum. Göreve başladığımda ilk olarak şehrimizin önemli ve büyük yatırımlarını ziyaret ettim. İlimiz adına çok önemli olan Şehir Hastanesini ve Lojistik Merkezi ikinci mesai günümde ziyaret ederek teknik detay çalışmalarını inceledim. Bu arada ilçe ziyaretlerine başladık. Her gün bir ilçemizi ve kurumumuzu ziyaret etmeye çalıştık. Göreve başladığım günden itibaren hiçbir günümün tamamını valilikte geçirmedim. Sahada olacağız dedim. Günler yetmedi, çoğu randevu taleplerini cumartesi günü karşılamak zorunda kaldım. Öyle de devam ediyoruz. Çalışmamız ve şehrin meselelerini vaziyet etmemiz lazım” dedi.

Vali Baydaş, sırtındaki yük ve sorumluluğun ağırlığıyla hareket ettiğini ifade ederek, “Geçen 20 günde neler yapabiliriz?  Hangi konulara odaklanmamız lazım? Neyi öncelememiz lazımın kendimizce fotoğrafını çekmeye çalıştık. Ona göre de odak noktalarını belirlemeye çalışıyoruz. Zaman geçtikçe de sizde takip ederek hep beraber görmüş olacağız.

İlimizin her meselesiyle ilgili zihin yoracağız. Şehrin dert ettiği bir meseleyi biz de dert edeceğiz. Aklımızı, gücümüzü ve mesaimizi ona yoracağız.  Çok çalışacağız ve etrafımızdaki arkadaşlarımızdan da çok çalışmalarını bekleyeceğiz.  El birliği ile gayret ettiğimizde çözemeyeceğimiz hiçbir meselenin olmadığını göreceksiniz. Ekip ruhu ile çalışıp birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

İletişim problemi olamayan ve ulaşılabilir biri olduğunu belirten Vali Baydaş, “İletişim ve ulaşılma problemi olmayan birisi olduğumu düşüyorum. Açık iletişim taraftarı olan biriyim, neyse onu ifade etmekten çekinmeyen birisiyim. O yönüyle sağlıklı bir irtibat sürdüreceğimiz kanaatindeyim. Tek gayemiz ilimize hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Rize’den ayrı kaldığı yaklaşık 6 yıllık arada çok muazzam gelişmelerin yaşandığını ifade eden Vali Baydaş, “6 yıl aradan sonra geri geldim. Şehir merkezindeki kentsel dönüşümü çok güzel ve örnek bir uygulama olarak gördüm. Sadece Rize’nin değil birçok şehrin örnek alabileceği bir çalışma olmuş.  Havalimanı, gurur duyacağımız bir proje. İnanılmaz işler var. Takip etmemiz ve geliştirmemiz gereken işler yapılmış. İyidere Lojistik limanımız; Mersin, Çandarlı ve Filyos limanında sonra ülkemizin 4. büyük lojistik liman olacak bir yer. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize katacağı etkinin henüz farkında bile değiliz. İyidere Lojistik Limanı bittiğinde belki de Karadeniz ticaretinin yönünü değiştirecek bir etki yaratacak. Ben bunları çok keyif verici gelişmeler olarak gördüm. 6 yılda şehrin geleceğini etkileyecek çok önemli işler yapılmış” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.