Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C

Rize Valiliği 13. Rize Günleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rize Valiliği 13. Rize Günleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
A+
A-
27.09.2023
132
ABONE OL

Rize Valiliği himayesinde Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) organizasyonunda 29 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında “Cumhuriyetimizin 100. yılında Rize İstanbul’da” sloganıyla düzenlenecek 13. Rize Günleri için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve Rize Ticaret Borsası temsilcileri katıldı.

Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Başça 13. Rize Günlerinin konsepti ve içeriği ile ilgili bilgiler vererek, “13.sünü düzenleyeceğimiz Rize Tanıtım Günlerini “Cumhuriyetimizin 100. yılında Rize İstanbul’da” sloganı ile yapacağız. İlimizin tanıtımı adına çok önemli organizasyonlar gerçekleştireceğiz. İlimize ait yöresel yemekler yapılıp ikram edilecek. Ödüllü yarışmalar yapılarak ilimizin kültürel değerlerinden dokumacılık kültürü ve Rize Bezinin hikayesi anlatılacak. Yine fuar alanında kurulacak naylada Rize Müzesi oluşturulacak. Coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımı yapılacak. Rize’yi simgeleyen maketler ve ilimizin mega projeleriyle ilgili tanıtımlar gerçekleştirilecek. Doğasıyla kendine hayran bırakan ilimizin doğa sporlarıyla ilgili tanıtımları gerçekleştirilecek. Arıcılık, Off Road, Atmaca Evi, Su Değirmeni stantları kurulacak. Sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştireceğiz. Kardeşlik buluşmaları, akademik programlar, fotoğraf ve kitap sergisi gibi daha birçok etkinlikle Rize’mizi İstanbul’a taşıyacağız” dedi.

Vali Baydaş, toplantıda yaptığı konuşmada memleket günlerini en iyi yapan illerden bir tanesinin Rize olduğunu vurgulayarak, “Şehrimiz adına önemli katkılar sağlayan tanıtım günlerimiz, gittiğimiz yerlerde, özellikle de hemşerilerimizin en yoğun olduğu İstanbul gibi illerimizde; aidiyet bilincinin artırması, hemşehri buluşması, oradaki hemşerilerimizin sıla hasretini gidermesi ve şehrimizi orada bulunan diğer vatandaşlarımıza tanıtma açısından çok önemli bir organizasyondur” dedi.

Vali Baydaş, Kendine has doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle Rize’nin İstanbul’a taşınacağını belirterek, “Eskiden bu tür organizasyonları yaparken ulaşımda çok zorluklar çekiyorduk. Artık kolaylıklarımız var. Eskiden gitmesi, stant açması bir meseleydi. Şimdi elhamdülillah havalimanımız var, her gün uçak seferleri var. Dolayısıyla eskiden gidiş geliş bile bizleri zorluyordu, uçak bulamıyorduk. Şimdi günün her saati uçak bulabileceğimiz bir yerdeyiz” diye konuştu.

Vali Baydaş, Rize Valiliğinin himayesinde kaymakamlıklar, belediyeler ve kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonla Rize’mizin en güzel şekilde tanıtımı için hazırlıkların yapıldığını ve çok güzel bir organizasyonun gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti.

Konuşmalar ve sunumun ardından katılımcıların organizasyonla ilgili görüş ve önerileri dinlenerek değerlendirmede bulunuldu.

Vali Baydaş, Kendine has doğal güzellikler ve kültürel değerleriyle Rize’nin İstanbul’a taşınacağını belirterek, “Eskiden bu tür organizasyonları yaparken ulaşımda çok zorluklar çekiyorduk. Artık kolaylıklarımız var. Eski den gitmesi, stant açması bir meseleydi. Şimdi elhamdülillah havalimanımız var her gün uçak seferleri var. Dolayısıyla eskidesin gidiş geliş bile bizler zorluyordu uçak bulamıyorduk. Şimdi günü her saati uçak bulabileceğimiz bir yerdeyiz” diye konuştu.

Vali Baydaş, Rize Valiliğinin himayesinde Kaymakamlıklar, Belediyeler ve kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonla Rize’mizin en güzel şekilde tanıtımı için hazırlıkların yapıldığını ve çok güzel bir organizasyonun gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti.

  Konuşmalar ve sunumun ardından katılımcıların organizasyonla ilgili  görüş, öneri ve fikirleri dinlenerek değerlendirmede bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.