Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 17°C
Per 17°C

Rize Valisi Hızlı Hareket Etmeliyiz

Rize Valisi Hızlı Hareket Etmeliyiz
A+
A-
15.12.2023
183
ABONE OL

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kurum müdürlerinin katılımıyla düzenlenen Aralık Ayı Mülki İdare Amirler toplantısında ilimizdeki çalışmalar değerlendirildi.

Vali Baydaş başkanlığında ilimizdeki yatırım ve çalışmaları değerlendirmek üzere Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu, Kaymakamlar, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürhan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ve  İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık katıldı.

Toplantıda kurum müdürleri biten, devam eden ve planlanan proje ve çalışmalarıyla ilgili sunumlar eşliğine bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından yapılan sunumlar değerlendirildi.

Vali Baydaş, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde ilimizin mega projelerinde olan Rize- Artvin Havalimanının 1 milyonuncu yolcuya ulaşacağını hatırlatarak, “1 milyonuncu yolcuyu bir törenle karşılayacağız. Ve devletimizin buradaki yatırımının ne kadar rantabl olduğunu da görmüş olacağız” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ofisinin Rize’de hizmet vermeye başlamasının ardından ilçelerde tanıtım süreçlerinin tamamlandığını belirten Vali Baydaş, Kaymakamlar ve ilgili idarecilerden yapılacak çalışmaların alt yapısının oluşturulması konusunda yoğun bir çalışma beklediğini ifade etti.

Vali Baydaş, ilimizin coğrafi olarak kış turizmine yatkınlığına dikkat çekerek kış sporlarıyla ilgili sürece bir noktadan mutlaka başlanılması gerekildiğini vurguladı. Bununla ilgili iki adet snowtrack aracı için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ihaleye çıktığını belirterek bunlardan bir tanesinin ‘Galler Düzü’nde bir tanesinin de Güneysu ‘Handüzü Yaylası’nda konuşlandırılacağını belirterek, özellikle kış turizm faaliyeti yapabilecek yerelde görev yapan kaymakamlara talimatlar veren Vali Baydaş, “Arkadaşlarımız kendi ilçelerinde kış sporlarına yönelik spor aktiviteleri başlatmaları lazım. Tabandan başlar bu işler, öğrencileri bu yönde yönlendirmeyle başlar. Kış sporlarına yönelik zemin hazırlasanız bu iş tutar. Okullarda bu işi başlatabilirsek vatandaşlarımız bu işe sahip çıkarsa bu iş başarıya ulaşır. Biz bu işe bismillah diyerek bir noktadan başlayalım diyorum. Bizden sonrakilerde oluşan bu alt yapıyla bu işi daha üst noktalara taşır” dedi.

Vali Baydaş, ayrıca; 26 Kasım tarihinde ilimizde yaşanan fırtınadan sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında 298 konutta çeşitli düzeylerde çatı hasarı tespit edildiğini, bu tespitler sonucunda oluşan 3 milyon 466 bin liralık ödeneğin geldiğini ve bir hafta içinde tamamının hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Vali Baydaş, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın VKS üzerinden Valilerle yaptığı toplantının ana gündemi ve verilen talimatlarla ilgili kaymakamlara bilgiler vererek görevlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Sunumları

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından ilimizde eğitim alanında yürütülen; Okullardaki sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler değerlendirilerek ödüllendirileceği “Sosyal Okul” projesi, Süreç değerlendirme sınavları ile öğrencilerin durumunun tespit edilerek eksiklerinin giderilip sınavlara hazırlamasına yardımcı olacak “Eğitimde Başarıyı Artırma” projesi, Eğitime dair sorunları ve ihtiyaçları öğretmenlerden dinlemek için her hafta farklı okulların öğretmenler odasında düzenlenecek toplantılarla “Eğitimin Kalbine Gidiyoruz” projesi, Okullarda spor etkinliklerinin sayısını ve süresini artırarak spor etkinliklerine daha fazla yer verilmesi amaçlanan “Eğitim Spor İş Birliği” projesi, Lise öğrenciler için düzenlenen yazarlık ve şiir atölyeleri yoluyla öğrencilerin, profesyonel yazarlardan ve şairlerden yazma teknikleri ve yöntemleri hakkında bilgi edinmelerini sağlayacak “Genç Yazarlar ve Şairler” projesi, Rize’deki öğretmen camiası içindeki sanat ve edebiyat sahnesini canlandırmak amacıyla çıkarılacak dergi için öncelikle gönüllü Türkçe öğretmenleri ve yazar öğretmenlerden oluşan bir yayın kurulu oluşturulmasını amaçlayan “Kültür, Sanat, Edebiyat Dergisi” projesi, Okul-Veli ilişkilerini güçlendirmek için aile ziyaretlerini kapsayan “Misafiriniz Var” projesi, Öğrencilerimizi kitap okumanın yanında yazı yazma konusunda da motive etmek amacıyla düzenli aralıklarla yazar davetleri gerçekleştirileceği “Okur Yazar Buluşmaları” projesi, Öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyecek her konuda uzman kişilere ait eğitimler tek bir platformda ulaşılabileceği “Rize Öğretmen Akademisi” projesi, Milli Eğitim Müdürü öğretmenleri küçük gruplar halinde veya bireysel olarak her hafta makamında misafir edileceği “Sohbet Makamı Buluşmaları” projesi hakkında sunum yaparak bilgiler verdi.

İl Özel İdaresi Sunumları

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Özel İdaresinin ilimizde yürüttüğü; Alt yapı ve üst yapı çalışmaları, yapımı devam eden ve biten; Kamu Binaları, Restorasyon Çalışmaları, Oyun Parkları, İçme Suyu ve Şebeke Hattı Yenileme, Yeşil Yol projelerinde yapılan çalışmalar ile projelerin son durumu ve projelerin bedelleriyle ilgile bilgiler verdi. Afet hasarları sonrasına yapılan çalışmalar, Trafik Güvenlik Ekipmanlarının İhaleleri, tamamlanan ve devam eden İmar Çalışmaları, Coğrafi Bilgi Sistemi ve Numarataj, avam proje ve fizibilite çalışmaları devam etmekte olan Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmaları hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sunumları

Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız sunumunda yapımı devam eden; Rize 500 Kişilik Öğrenci Yurdu, Rize Çayeli Öğrenci Yurdu, Ardeşen Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu, Şenol Birol Amatör Futbol Sahası Onarımı, Muradiye Genç Ofis Yapımı, Kendirli Futbol Sahası Çevre Düzenlemesi ve Yenişehir Spor Kompleksi Bilardo Salonu Yapım çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

İl AFAD Müdürlüğü Sunumları

İl Afet ve Acil Durum Müdür Mehmet Salih Avcı ise yaptığı sunumda; 2023 yılı içerisinde  afetler neticesinde ilimizde oluşan hasarlar sonrasında vatandaşlar tarafından  yapılan müracaatlar ve sonrasında yapılan incelmeler, riskli görünen konutlarda yapılan nakil sayıları, yapılan istinat duvarları, kontrol  etüt  programları, saha inceleme çalışmaları,2023 yılında konutları afet nedeniyle hasar gören vatandaşlara yapılan ödenekler,  afet önemle için yapılan çalışmalar, afet konutları için yapılan kamulaştırma çalışmaları, ilimizdeki afet konutu  çalışmaları, 2023 yılı arama kurtarma çalışmaları, 2023 yılı eğitim ve tatbikat çalışmışları hakkında bilgiler verdi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.