Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C

Rize’de Sıfır Atık Projesi açılış programı yapıldı

Rize’de Sıfır Atık Projesi açılış programı yapıldı
A+
A-
02.01.2024
128
ABONE OL

“Rize Senin”  sloganıyla Rize Belediyesi tarafından paydaş kurumlarla beraber şehrimizde yürütülen Sıfır Atık projesi’nin 2023-2024 yılı kampanya açılış programı Rize’de yapıldı.

Sıfır Atık kampanya açılış programına Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş ve okul müdürleri katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi tarafından himaye edilen “Sıfır Atık” projesi kapsamında şehrimizde Rize Belediyesi tarafından çevre bilincinin topluma yansıması için çalışmalar her yıl aralıksız devam ediyor.

İlimizde yürütülen çalışmalar çerçevesinde Kağıt, Cam, Plastik, Metal, Atık Pil, Atık Yağ, Atık Lastik, Elektronik Atık ve Tekstil Ürünleri geri dönüştürerek ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlanıyor.

2019 yılından itibaren son dört yılda Sıfır Atık “Rize Senin” sloganıyla ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında 77.000 öğrenci, 154.000 veliye çevre ve sıfır atık eğitimleri verildi. Kampanya dahilinde 159.000 konut, 8879 adet işyerine ulaşıldı.

Okullarda gerçekleştirilen Sıfır Atık kampanyası sürecinde öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin de desteğiyle son dört yılda; 6030 kg atık pil, 15.742 kg elektronik atık, 118.240 parça atık giysi, 8100 lt atık yağ, 115.000 kg ambalaj atığı toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Bu kapsamda, kampanya sonucunda atık pil, elektronik atık, ambalaj atığı, toplayan okullarımıza 513 bisiklet, 126 adet top seti, 18 adet laptop, 53 adet yazıcı, 60 adet tablet, 15 adet masa tenisi takımı, 22 adet satranç takımı dağıtıldı.

Kampanya açılış programında selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi, Metin sıfır atık projesinin önemine değinerek çocuklarımızı ve yetişkin her bir bireyimizin bu konuda duyarlı olmasını ve kampanyaya destek vermelerini dile getirdi. Başkan Rahmi Metin, Rize Belediyesi olarak da ilgili paydaş kurumlarla birlikte çeşitli farkındalık ekinliklerine yer verildiğini ve sıfır atık projesi kapsamında şehrimizde ciddi anlamda atığın geri dönüşüme kazandırıldığını ve kazandırılmaya devam edildiğini ifade etti.

Düzenlenen toplantının ardından Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, okul müdürleriyle birlikte Şevket Yardımcı İlkokulunu ziyaret ederek Rize Belediyesi tarafından hazırlanan boyama kitabı ve boya kalemlerini sınıfları gezerek öğrencilere takdim ettiler. Çocuklarımıza çevre bilincini ve temiz bir yaşamı aşılayacak şekilde hazırlanan boyama kitapları öğrencilerin ilgisini çekerek beğenilerini topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.