Dolar 32,3824
Euro 34,7587
Altın 2.410,92
BİST 10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 16°C
Cum 19°C
Cts 18°C

TFF Başkanlığına Rizeli Aday

TFF Başkanlığına Rizeli Aday
A+
A-
17.04.2024
110
ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu’nda gerçekleştirilecek olan seçimli genel kurul için başkanlık adayları belli olmaya başlarken, Servet Yardımcı resmi olarak aday olan isimlerden biri oldu. Bu gelişmenin ardından futbolseverler ‘ Servet Yardımcı kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Servet Yardımcı ne iş yapar? ‘ gibi sorular sormaya başladı. İşte Servet Yardımcı’nın kariyerinden öne çıkanlar…

Servet Yardımcı kimdir, kaç yaşında?

Servet Yardımcı, 26 Aralık 1957 yılında Rize’de dünyaya geldi. Bir dönem amatör olarak futbol oynayan Yardımcı, Çaykur Rizespor’da yöneticilik görevini üstlendi.

Servet Yardımcı ne iş yapıyor?

Londra Metropolitan Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan ve aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten Yardımcı, 2008 yılından itibaren çeşitli dönemlerde TFF yönetimlerinde yer aldı, bir süre de TFF Başkanlığı da yaptı.

Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulu üyesi olan Yardımcı, 2012 yılında göreve başlayan Yıldırım Demirören’in kadrosunda ise 1. Başkan Vekili görevini üstlendi. Yardımcı, Nihat Özdemir döneminde ise TFF’nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürüten isim oldu. 

Şenes Erzik sonrası UEFA’da en üst seviyede görev yapan ilk Türk olan Servet Yardımcı, 7 yıldır UEFA İcra Kurulu Üyeliği’ni sürdürürken, bu süreçte 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa Finali’nin Türkiye’de yapılmasını, Monte Carlo’dan sonra 2 yıl üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimlerinin Türkiye ev sahipliğinde organize edilmesini sağladı. Ayrıca 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de (İtalya ortaklığıyla) yapılacak olmasına öncülük etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.