Dolar 32,2769
Euro 34,6976
Altın 2.409,76
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 16°C
Yağmurlu
Rize
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C

İşte Rize’de Yaş Çay Toplama İşçisi Yevmiyesi Ne Kadar Olur

İşte Rize’de Yaş Çay Toplama İşçisi Yevmiyesi Ne Kadar Olur
A+
A-
19.04.2024
152
ABONE OL

Rize’de Yaş Çay Toplama İşçisi Yoğunluğu yaşanması bekleniyor, 2024 Yaş Çay Toplama Yevmiyesi Ne kadar ?

RİZE’NİN YEŞİL TEPELERİNDE, YAŞ ÇAY TOPLAMA MEVSİMİ YAKLAŞIRKEN, BÖLGEDEKİ TARIM SEKTÖRÜNDE YOĞUN BİR İŞÇİ TALEBİ OLUŞACAĞI BEKLENİYOR. YAŞ ÇAY TARIMINDA 1 GÜNLÜK YEVMİYE 1250 TL İLE 1500 TL ARASINDA DEĞİŞİKLİK GÖSTERECEĞİ BEKLENİYOR.

Rize’de Yaş Çay Toplama İşçileri Yoğunluğu Bekleniyor

Rize’nin yeşil tepelerinde, yaş çay toplama mevsimi yaklaşırken, bölgedeki tarım sektöründe yoğun bir işçi talebi oluşacağı bekleniyor. Yaş çay tarımında 1 günlük yevmiye 1250 TL ile 1500 TL arasında değişiklik göstereceği bekleniyor.

Yaş çay tarımı, Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen işçilerin ilgisini çekmekte. Normal tarım işlerine nazaran daha hafif bir çalışma yöntemi olan yaş çay toplama, özellikle işçiler arasında popülerlik kazanıyor.

Rize’de yaş çay tarımı, her yıl binlerce kişiye iş imkanı sağlarken, bu yıl da benzer bir yoğunluk bekleniyor. Ancak, pandemi önlemleri kapsamında işçi sağlığı ve güvenliği ön planda tutularak uygun tedbirlerin alınacağı vurgulanıyor.

Tarım sektörü temsilcileri, yaş çay toplama işinin hem yerel halkın hem de göçmen işçilerin geçim kaynağı olduğunu belirtiyor. Ancak, işçi yoğunluğu ve talep artışıyla birlikte ücretlerin yükseleceği öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.