Dolar 32,3403
Euro 34,8437
Altın 2.391,19
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Hafif Yağmurlu
Rize
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 19°C

İşte ÇAYKUR Mevsimlik İşçi Alımı Başvurusu Zamanı

İşte ÇAYKUR Mevsimlik İşçi Alımı Başvurusu Zamanı
A+
A-
22.04.2024
187
ABONE OL

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alım başvuruları İŞKUR üzerinden 29 Nisan ile 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınması bekleniliyor.

ÇAYKUR, 2024 yaş çay sezonu öncesinde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da bulunan fabrikalarının bünyesinde istihdam etmek üzere mevsimlik işçi alımı gerçekleştirecek.

ÇAYKUR bünyesinde çalışırken 2023 yılı içerisinde emekli olan 900’ü aşkın mevsimlik işçi ile birlikte çalıştırılması zorunlu engelli, eski hükümlü ve terör mağduru işçi sayısının karşılanabilmesi için alımı yapılacak mevsimlik işçiler için başvuru tarihleri merakla beklenirken ÇAYKUR’un Tarım ve Orman Bakanlığından gelecek işçi alım iznini beklediği öğrenildi.

Bakanlıktan gelecek iznin ardından ÇAYKUR, işçi alımına ilişkin İŞKUR’a yazı yazacak ve İŞKUR tarafından mevsimlik işçi alımına ilişkin kadrolar sisteme yüklenecek. Önümüzdeki hafta içinde bu işlemlerin tamamlanması ve 29 Nisan 2024 Pazartesi günü mevsimlik işçi başvurularının İŞKUR üzerinden alınması, başvuruların da 3 Mayıs 2024 Cuma günü sona ermesi bekleniyor.

Bu yıl ÇAYKUR’un büyük bir çoğunluğu beden işçisi olmak üzere 1000 çay eksperi ve beden işçisi alımı yapması bekleniyor. Ayrıca, ÇAYKUR çalıştırması zorunlu engelli, eski hükümlü ve terör mağduru işçi sayısını karşılayacak kadar da işçi alımı yapacak.

Yasemın Aksu Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.