Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 26°C
Yağmurlu
Rize
26°C
Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 29°C
Pts 27°C
Sal 24°C

RTE Üniversitesinde  Uluslararası Kültürler Buluşması Etkinliği

RTE Üniversitesinde  Uluslararası Kültürler Buluşması Etkinliği
A+
A-
17.05.2024
157
ABONE OL

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Kültürel Araştırmalar Dil ve Medeniyet Topluluğu tarafından “Uluslararası Kültürler Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Kongre ve Kültür Merkezi Sosyal Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nebi Gümüş ile Prof. Dr. Mete Avcı, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Organizasyonda, üniversitemizde öğrenim gören ulusal ve uluslararası öğrenciler kendi kültürlerini, yöresel ezgilerini, halk danslarını ve yemeklerini tanıttı.

Etkinlikte kültür masalarını gezen Rektörümüze, Uganda, Somali, Gambiya, Özbekistan, Afganistan, Lübnan, Türkmenistan, Filistin, Suriye, Rusya, Gürcistan, Ürdün, Azerbaycan, Irak, Filipinler ve Kazakistan gibi birçok ülkeden uluslararası öğrenci ülkelerini tanıtıcı sunum yaptı.

Bu tür organizasyonların kültürler arası bağları daha da güçlendirdiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz: “Öğrencilerimizin kendi kültürlerini tanıtma ve paylaşmalarına olanak sunan ve adeta kültür mozaiği yaşanan bu tablodan oldukça memnuniyet duyuyorum.” dedi.

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerden de tadan Rektörümüze Kazakistan ve Irak’a özgü yerel kıyafetler giydirildi.

Etkinlik, halk oyunları gösterisi ve uluslararası müzik dinletileri eşliğindeki yöresel danslar ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.