Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 26°C
Yağmurlu
Rize
26°C
Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 29°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Rize’de Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

Rize’de Türk Mutfağı Haftası Kutlandı
A+
A-
23.05.2024
132
ABONE OL

Rize Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve turizm sektörünün katkılarıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Çay çarşısında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan stantlarda Rize’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri başta olmak üzere hazırlanan ürünler ikram edildi.  Etkinlik kapsamında elle çay yapımı, çay demleme sunumu ve çay çeşitlerinin tanıtım ve tadım programı da yapıldı.

Programa katılan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve beraberindeki protokol üyeleri kurulan stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Etkinlik alanında kurulan yayıkta Belediye Başkanı Rahmi Metin’le birlikte yağ yapan Vali Baydaş, Rize’nin yöresel lezzetlerini çok beğendiğini ifade etti. Yoğun bir ilginin olduğu program vatandaşlar tarafında büyük beğeni topladı.

Vali Baydaş, açılış konuşmasında gastronomi turizminin önemine dikkat çekerek, “Şehirleri tanıtırken kültürel ve sosyal alanların yanında oraya özel nelerin tadılabileceği konuşuluyor. Yıllık 1 milyon yolcuyu rahatlıkla aşan bir havalimanımız var. Turizm çalışmalarımızda özellikle gastronomi ve Rize mutfağını da konuşuyoruz. İlimizde 3. Gastro Rize festivalini yaptık. Bunlar birer başlangıçtır. İlerleyen yıllarda daha büyüklerini daha geniş kapsamlılarını yapacağız ve değişik yerlerden yöresel ürünlerimizden tatmaya gelenleri göreceğiz. Şehrimizin turizm geleceğinde gostro turizm ve çayın birlikte önemli yer edineceğini belirtmek isterim” dedi.

Türk Mutfağı Haftası programına; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, eşi Zeyneb Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Vali Yardımcıları Murat Öztürk ve Hüseyin Aydın, Kaymakamlar, İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.