Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 25°C
Hafif Yağmurlu
Rize
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 28°C

Akaryakıta zam yağmuru devam edıyor

Akaryakıta  zam yağmuru devam edıyor
A+
A-
03.07.2024
72
ABONE OL

Akaryakıt fiyatları için kritik ÖTV artışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl alınan kararla akaryakıta altı aylık üretici enflasyonu kadar zam geldi. Böylelikle benzin ve motorinin fiyatı 2 lira arttı.

Akaryakıt fiyatları döviz kuru ve brent petrol piyasalarında yaşanan gelişmelerle beraber artmaya devam etti. Benzin ve motorine 3 Temmuz itibari ile ÖTV zammı da geldi. 

GEÇTİĞMİZ YIL UYGULAMAYA KONULDU

Geçtiğimiz yıl akaryakıt fiyatlarına altı ayda bir ÖTV zammının gelmesi kararlaştırıldı. Böylece 16 Temmuz 2023’te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5’er TL artırıldı. Bu tarihten sonra akaryakıt fiyatlarının 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.