Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 24°C
Yağmurlu
Rize
24°C
Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 24°C

ÇAYKUR’dan Basın Açıklaması  

ÇAYKUR’dan Basın Açıklaması  
A+
A-
21.08.2024
159
ABONE OL

Açıklama şöyle, Değerli üreticilerimiz;

15 Ağustos 2024 tarihi itibariyle 3. Sürgün yaş çay alımlarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu sürgün döneminin başta üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en sağlıklı şekilde geçmesi için bazı hususların hatırlatılmasında fayda olacağı kanaatindeyiz.

3. sürgün döneminde hava şartlarının da uygun olacağı hesaba katıldığında, mahsulümüzün özelliğini daha uzun süre koruyacağı ve bahçede bozulma riskinin daha düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenlerle mevcut durumun, hasat sürecinin aceleye getirilmemesi için üreticilerimiz açısından önemli bir fırsat olduğunun bilinmesini isteriz. Ayrıca bu şartlar altında 3. Sürgünde üreticilerimizin bütün çaylarını rahatlıkla alabileceğimizi ifade ediyoruz.

Gelin bu sürgünü hiç aceleye getirmeden ÇAYKUR tarafından yapılacak yönlendirmeleri dikkatlice takip ederek, alın terimiz olan ürünlerimizin değerini düşürmeden tamamlayalım. Bahçelerimizin bakımını ve hasadımızı çayımızın doğallığına uygun bir şekilde gerçekleştirelim. Bizlere emanet olan yeşil altınımıza hak ettiği değeri verelim.

Saygılarımızla.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.