Dolar 32,5104
Euro 34,9320
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 25°C
Hafif Yağmurlu
Rize
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Rizeli Muhammet bebek yaşamak için yardim bekliyor

Rizeli Muhammet bebek yaşamak için yardim bekliyor
A+
A-
22.06.2021
665
ABONE OL

Adı Muhammet Çınar Bir, henüz 7,5 aylık… O da SMA hastalığı ile mücadele eden minik bedenlerden sadece bir tanesi. Çınar’a henüz 2,5 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu… O günden sonra ne Çınar bebek ne de ailesi için hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Çınar, günde iki defa öksürtme cihazına giriyor. Bu cihaz onun ciğerlerinde sorun olmaması için gerekli! Tedavideki en önemli kriterlerden biri de kilo… Muhammet Çınar, 13,5 kiloyu geçmemeli.

Ölümcül bir kas hastalığı olan SMA ile mücadele eden Muhammet bebek yaşamak istiyor… Muhammet’in sağlığına kavuşması için ABD’de gen tedavisi olması gerekiyor. Bu tedavinin ücreti tam 2 milyon 300 bin dolar… Ancak bu tedavinin maliyetini karşılamaya ailenin gücü yetmiyor. Yüzlerce anne ve baba gibi onlarda evladının yaşaması için çaba sarf ediyor.

Aile evlatlarının tedavisi için gerekli olan ücreti toparlayıp ABD’ye gitmeyi düşünürken aldıkları yeni bir haber ile yıkıldı. Muhammet Çınar bebeğin yapılan tetkiklerinde beyninde sıvı birikmesi olduğu teşhis edildi. SMA hastalığı mücadele eden Çınar bebek Hidrosefali olarak tanımlanan ve yine ölümcül sonuçları olabilen başka bir hastalığın pençesine düşmüştü.

Bu süreçte bir ameliyat geçiren Çınar bebek için kara haberlerin ardı arkası kesilmiyordu.  Ameliyattan sonra dört kez uygulanan ilacın çok nadirde olsa görülen yan etkisi Çınar bebeğe rastladı. Ve ne yazık ki Çınar bebeğe bundan sonra bu ilaç da verilemeyecek…

Gelinen bu noktada Çınar bebeğin gen tedavisi almaktan başka şansı kalmadı. Bu tedaviyi de 2 yaşına kadar alması gerekiyor… Muhammet Çınar için başlatılan yardım kampanyasına sizlerde destek olabilirsiniz… Onun yaşama umudu, ailesinin de sesi olabiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.