Dolar 32,3154
Euro 35,1147
Altın 2.292,51
BİST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

ÇAYKUR’un 2 Fabrikasını Sel Bastı

ÇAYKUR’un 2 Fabrikasını Sel Bastı
A+
A-
15.07.2021
430
ABONE OL

Rize’de şiddetli yağışların sele dönüştüğü Ambarlık ve Büyükköy’de, ÇAYKUR’a ait yaş çay fabrikasını su bastı.

ÇAYKUR’un Rize merkeze bağlı Ambarlık Köyündeki ve Çayeli ilçesindeki Büyükköy Çay Fabrikaları sular altında kaldı. Sel ve heyelanların sürüklediği balçık altında kalan iki fabrikada da üretim dururken ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ivedilikle fabrikaları yeniden üretime hazır hale getireceklerini kaydetti.

Rize’de dün öğle saatlerinden itibaren yağmaya başlayan ve Rize Merkez ile birlikte Kalkandere, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle dereler taştı sel ve heyelanlar meydana geldi.

Sel ve heyelanlara bağlı olarak 2 kişinin hayatını kaybettiği 6 kişiden haber alınamayan ekonomisinin büyük bölümü çay üretimine bağlı olan kentte ÇAYKUR’a ait 2 çay fabrikası da taşan dereler nedeniyle su ve balçık altında kaldı.

İkinci sürgün yaş çay alımları kapsamında beraberinde genel müdür yardımcılarıyla dün alım yerleri ve fabrikalarda incelemelerde bulunan ve akşam ki fabrika incelemeleri sırasında su baskınları nedeniyle Ambarlık’ta mahsur kalan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Ambarlık ve Büyükköy Çay Fabrikalarının su baskınları ile balçık ve yığınlara maruz kaldığını belirterek her iki fabrikada üretimin geçici olarak durdurulduğunu kaydetti.

İkinci sürgün yaş çay alımlarının tam kapasite ile devam ettiği bugünlerde günlük toplam 270 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip 2 fabrikanın yeniden üretime alınabilmesi için zaman kaybetmeksizin ivedilikle temizlik çalışmalarına başladıklarını kaydeden Genel Müdür Alim, bir iki gün içinde tüm çalışmaları tamamlayarak fabrikaları üretime hazır hale getireceklerini belirtti.

Ambarlık Fabrikasında incelemelerde bulunduktan sonra Büyükköy’e hareket eden Genel Müdür Alim, burada da incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yusuf Ziya Alim sel ve heyelanlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah (c.c.)’tan rahmet, aileleri ile yakınlarına sabır ve başsağlığında bulunarak, afeti yaşayan tüm Rize’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

olay53

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.