Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Az Bulutlu
Rize
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Rize Valisi Sevgi Dili Projesi Hakkında Bilgi Aldı

Rize Valisi Sevgi Dili Projesi Hakkında Bilgi Aldı
A+
A-
11.10.2022
233
ABONE OL

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Valiliği himayelerinde yürütülmekte olan “Sevgi Dili” projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği (SUMDER) Başkanı Ali Önder, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, gönüllü öğretmenler Dr. Ebru Öner, Arzu Turan ve Aysun Büyükşahin, Rize Valisi Kemal Çeber ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Duman’la bir araya gelerek, Valilik himayelerinde yürütülmekte olan “Sevgi Dili” projesi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.

Özellikle ilkokul çağındaki çocukları her türlü zararlı alışkanlık ve bağımlılıktan uzak tutmak, milli ve manevi değerleriyle donanmış bir nesil yetiştirmek amacıyla yürütülmekte olan “Sevgi Dili” projesinin önemine değinen Vali Çeber, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü bağımlılıktan uzak tutup sevginin dilini geliştirmeyi hedeflediğimiz projemize son derece önem vermekteyiz. Bize sağlam nesiller lazım. Milli ve manevi değerlere sahip, bayrağını, vatanını, şehidini, gazisini bilen nesiller lazım. Yapacağımız çalışmalar ve projelerle birlikte gençlerimizi bağımlılık belasından kurtarmamız lazım. Bunu yaparken de korkuyla ve şiddetle değil, sevgiyle yapmalıyız” dedi.

 “SEVGİ DİLİ” PROJESİ

Rize ili ilkokul ve ortaokullarında öğrenim gören çocuklarımızın “SEVGİ DİLİ” aracılığıyla yakınlarını zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca; Zararlı maddelerle olan mücadelenin “sevgi dili” ile yapılmasını, aile ve okulda iletişim ve sevgi çemberinin arttırılmasını, çocuğun sorumluluk duygusunun ve özgüveninin arttırılarak kişilik ve kimlik bulmasını, Ailesine ve ülkesine aidiyet duygusunun geliştirilmesini, sağlık, huzur, birlik, beraberliğin kazandırılmasını sağlanarak; toplumun milli, manevi değerlerinin güçlendirilmesini hedeflemektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.