Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Ç.Rizespor takımı oyuncularının forması dahi terlememiş

A+
A-
07.12.2021
651
ABONE OL

 

Çaykur Rizesporlu oyuncular için sanki lig bitmiş gibi sahada isteksiz mücadele etmeyen rakiple savaşmayan topu kullanamayan bir oyun ortaya koydu.

 

Baktığımızda Hamza hoca ideal bir on bir ile sahaya çıktı ancak Hamza hoca kenarda oyunun başlarında vücut dilinden de anlaşıldığı gibi rakibe teslim olma hürriyeti taşıdığı gibi duruşu takımında bu yansıdı.

 

Ç.Rizespor takımı oyuncuları rakibin üzerine gitmekten korkan bir oyun ortaya koydu zaman kaptığı topları hücuma çıkıp değerlendiremedi.

 

Ç.Rizespor savunmayı düşünüp rakipten aldığı toplarla rakip kaleye gitmeyi denemeye çalıştı bir kaç pozisyon buldu ancak oyuncuların kaleye şut çekmekten korkar gibi olmalıda dikkatlerden kaçmadı.

 

Hamza hocanın oyuncu değişikleri ile oyuna hamleler yapması sonucunda rakip oyuna hâkimiyeti sağlamasına yardımcı oldu ve  rakip farka gitti.

 

 Özelliklede sol bekte aksayan Cemali’nın yerine oyuna giren Alberk sol beki dehada kotu duruma getirdi.

Ç.Rizespor takımı oyuncularının görüntüsü maç bir an önce bitse de gitsek havası vardı.

Bu ligde bütün takımların oyuncuları sahada savaşıyor mücadele ediyor bu takımda bu rahatlık nerden geliyor.

 

Bu nasıl iş anlayışıdır Ç.Rizespor takımı oyuncularının forması dahi terlememiş neden böyle bu görüntü, bir turlu anlam veremiyoruz, hanı sahada çıkar oynarsın mücadele edersin savaşırsın da rakip senden güçlü olur kaybedersin bunu anlarım.

 

Başka bir noktada tabı bir oluşumda taşlarda bir eksik olunca da tabı ne yaparsanız olmuyor Ç.Rizespor takımı kadrosunda yetersiz oyuncular var bunu kimse göz ardı edemez bu da madalyonun başka bir tarafı, ancak istek mücadelenin olmayışı insanı düşündürüyor.

 

Geldiğimiz bu noktada ligin ilk yarısında ne yazsan ne söylesen boş, dolu olacak tek şey kalan maçlara motive olup yirmiye yakın puanlar almak, ara transferde direk oynayacak en az beş altı oyuncu alınmalı, bir sağ bek, bir sol bek, bir stoper, bir sekiz numara, bir kanat, bir santrafor, bu takıma acılan monte edilmelidir aksı halde asil lig ikinci yarıda başlıyor Ç.Rizespor tepe takla gider, hatta bu transferler şimdiden bitmelidir.

 

Acilen bazı oyuncularla yolların ayrılması gerekiyor bu kulüp yol gecen hanı değil, yıldız denilen yerli ve yabancı bazı oyuncuların bu takımdan kovulmaları gerekiyor hanı göndermek de değil yanı kibarlık onlara yakışık almaz, diğer oyunculara gözdağı verme anlamında bir an önce radikal kararların alınması gerekiyor.

 

Geldiğimiz noktaya baktığımızda sezon başı yapılan acemice transferler ortada, Tahir başkandan beklenilen şuydu hayatı futbolun içinde, geçmişi birikimi olan bir kışı geldiğinde tecrübeli birikimi olan bir menajerle anlaşır.

Menajerle yanına alır  kolları sıvar kaliteli oyuncular takıma katar Ç.Rizespor şaha kalkar tabı düşüncenler hayaldi olmadı, öyle video seyretmekle oyuncular alınmamalı alındığında elinde patlıyor olmuyor.

 

Sezon başı yapılan hatalardan ders alıp dersine iyi çalışıp işi bilen doğru insanlarla işe başlamak gerekiyor yıldız oyuncu değil doğru dürüst ahlaklı takıma katkı sağlayacak yetenekli başarıya aç oyuncular Ç.Rizespor’a kazandırılmalı,e bu işler öyle kolay mı sorusuna da tabı kolay değil zor işleri yapabilecek düzeyde insanlar olduğunuz düşünülüyor bunları yapmalısınız sıradan kolay işleri herkes yapar..

 

Hamza hocanın da bu süreçte izlenilmesi gerekir yaptıkları takıma katkıları nedir bundan sonra takıma oyuncu alındığında faydalı olabilir mi noktasına da bakılmalıdır yanı takımda futbolun mimarları hesap kitap işini iyi yapmalı futboldan anlayan futboldan gelen insanlardan bir kaç kişi başkanın yanında her zaman olmalıdır.

Kalan maçlardan yirmiye yakın puana toplayıp ikinci yarıda nokta transferler yapılarak Ç.Rizespor takımının ligde kalacağın inananlardanım ..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.