Dolar 32,5964
Euro 34,7967
Altın 2.494,72
BİST 9.462,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 18°C
Az Bulutlu
Rize
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Rize Valisi RTE 0853 Havalimanı’nda İncelemelerde Bulundu

Rize Valisi RTE 0853 Havalimanı’nda İncelemelerde Bulundu
A+
A-
30.03.2022
430
ABONE OL

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanında incelemelerde bulundu.

Vali Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nda İncelemelerde Bulundu

Rize’nin heyecanla beklediği bölgenin mega projelerinden olan Rize-Artvin Havalimanında sona gelindi. Rize Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber ve Pazar Kaymakamı Mustafa Akın ile birlikte havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Türkiye’nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize- Artvin Havalimanı çalışmalarının sonuna gelindikçe heyecanlarının arttığını belirten Vali Kemal Çeber, “ Rize’mizde  bölgemiz ve ülkemiz için gurur ve heyecan verici bir projenin sonuna geldik. İlimizin ekonomisi ve turizmine önemli katkısı olacak havalimanımız dışında tamamen Rize mimarisini  görmekteyiz. Yine terminal binamızın içini gezdiğinizde taş ve ahşabın kullanıldığını görmekteyiz.  Aynı zamanda çay müzesi ve çaya dair alanları görmekteyiz. Burayı gezip ortaya çıkan çalışmayı gördükçe heyecanımız  giderek artıyor. İnşallah yakın bir zamanda havalimanımızı açıp hemşehrilerimizin  hizmetine sunacağız” dedi.

DENİZ ÜZERİNDEKİ İKİNCİ HAVALİMANI

Rize merkeze 34, Hopa ilçe merkezine 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye ve Avrupa’nın Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

Uluslararası konvansiyonel boyutta yapılacak havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metre ve 120 metreye 120 metre uzunluğunda iki adet apronu bulunacak.

TURİZM POTANSİYELİNİN ARTMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanında, yaklaşmalarla birlikte 4 bin 500 metrelik alanda denize paralel olarak doğu batı aksında bir pist ve pist bağlantı yolları olacak.

Rize-Artvin Havalimanının yapımı ile Rize, Artvin ve Doğu Karadeniz’in eşsiz coğrafyasında yer alan yaylalarına İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hava yolu ile hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşım sağlanarak yurtiçi ve yurtdışı turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.