Dolar 32,4372
Euro 34,7377
Altın 2.438,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

RTEÜ’de Rize Sosyal Kültürel Sportif ve Sanatsal Zenginliklerin Tanıtıldığı Etkinlik Düzenlendi

RTEÜ’de Rize Sosyal Kültürel Sportif ve Sanatsal Zenginliklerin Tanıtıldığı Etkinlik Düzenlendi
A+
A-
14.10.2022
275
ABONE OL

Rize Valisi Kemal Çeber, Üniversite eğitimi için Rize’ye gelen öğrencilere yönelik İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği Rize’deki sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginliklerin tanıtıldığı etkinliğe katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ana kampüsünde düzenlenen “Güç Sende, Biz De Yanında” etkinliğinde Vali Kemal Çeber, Rize’deki üniversite öğrencileri buluştu.

Rize’nin sembolü olan atmaca ile birlikte stantları gezen Vali Çeber, ilgililerden bilgi alarak Lazralli araçları ile sürüş yaptı. Ardından üniversite öğrencileri ile birlikte tulum eşliğine horon oynadı ve öğrencilerle birlikte öğrenci yemek hanesinde yemek yedi.

Etkinlik alanının gezilmesinin ardından öğrencilere hitaben konuşma yapan Vali Çeber, “Üniversitemizde çok güzel bir etkinlik için bir araya geldik. İlimize yeni gelen genç kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Tüm kurumlarımız burada kendini tanıtıyor.  Sağlık müdürlüğümüz sağlık hizmetlerini nasıl alabileceklerini, kültür müdürlüğümüz kültürel ve turistik öğelerimizi, emniyet ekiplerimiz asayişle ilgili durumu, üniversitemizin her birimi kendi alanlarını tanıtıyor. Ayrıca Rize’mizin değerlerini de gençlerimizle tanıştırıyoruz. Bir tanesi benim kolumda, atmaca Rize’nin simgelerindendir. Karadeniz insanın karakteristik özelliklerini bünyesinde barındırır. Rize coğrafyasıyla ve kültürüyle çok özel bir ilimizdir. İsmine yaraşır sürekli gelişen, büyüyen ve marka üniversiteler arasında yerini alan, her türlü sosyal donatı ve eğitim imkâna sahip bir üniversitede eğitim alacaksınız. Tekrardan hepiniz hoş geldiniz diyorum” dedi.

ETKİNLİK ALANINDA YAPILAN FAALİYETLER

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fener Yerleşkesi Kongre Merkezi önünde gün boyu düzenlenen etkinlikte; gençlere yönelik hizmet sunan kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda Rize’ye gelen öğrencilerin sosyal uyumunu sağlayarak kolayca şehre adapte olabilme, gençlerin ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının artırılması amacıyla söyleşi ve çeşitli faaliyetlere yer verildi.

Rize’deki sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginliklerin bir araya geldiği etkinliklerde ücretsiz ikramlar ve eğlencelerin yanı sıra; Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gençlik ruh sağlığı söyleşisi, bugün ki ruh halim, mobil sağlıklı hayat merkezi tanıtımı yapıldı.

Rize Belediyesi tarafından Rize Simidi, Enişte Lokumu, halk oyunları, tulum dinletisi ile Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (ribegem) tarafından gençliğe yönelik sosyal, kültürel, sportif ve bilim teknolojisi alanında yapılan kurs, serbest çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından halk oyunları, konser (org, kemençe, bağlama) etkinliği gerçekleştirildi.

Rize Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tiyatro, badminton, halat çekme oyunu, kaot bilgi yarışması, voleybol, ebru sanatı, koca ayak oyunu, okçuluk, kemençe etkinlikleri düzenlendi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sepet örücülüğü, kaligrafi, fındıklı yöresel taş ev, pilaki taşı, serender tanıtım maketleri, çorap örücülüğü etkinlikleri gerçekleştirilirdi.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Osman Efendioğlu tarafından atma türkü dinletisi, atmaca, mobil kütüphane, müze tanıtımı, turizm alanlarının tanıtımı, yöresel kıyafetler tanıtımı yapıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından narkotik suçlar ve aile içi şiddet ile mücadele, polis halk ilişkileri, siber suçlar ile mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına el kalkamaz etkinliği, sosyal hizmet merkezi faaliyetlerinin tanıtıldı.

Çaykur Rizespor tarafından futbolcularla öğrenciler bir araya gelerek, öğrencilere Rizespor forması hediye edildi.

ÇAYKUR tarafından öğrencilere çay ikramında bulunuldu.

Rize Yeşilay Şubesi Başkanlığı tarafından YEDAM tanıtımı, bağımlılıkların önlenmesine dair gerçekleştirilen çalışmaların sunumu, bağımlılığın boyutları hakkında paylaşımlar yapıldı.

Rize Genç Kızılay Şubesi tarafından muhtaç ve korunmasız insanlara, afet ve olağanüstü durumlarda yardım etmek, ilk yardım ve kan bağışı konusunda gençleri bilgilendirmeye yönelik tanıtımlar yapıldı.

Ebruli Yaşam Ve Sanat Derneği tarafından ebru sanatı, yöresel el sanatları etkinlikleri gerçekleştirildi.

Mekaleskirit Köyleri Eğitim Kültür Sosyal Ve Yardımlaşma Derneği (mekader) tarafından ilimizin kültürel değerlerinden olan lazralli tahta araba yarışları etkinliği gerçekleştirildi.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü tarafından ip bağlama, çadır kurulumu eğitimi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.