Dolar 32,3372
Euro 35,1022
Altın 2.240,51
BİST 8.726,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 10°C
Hafif Yağmurlu
Rize
10°C
Hafif Yağmurlu
Sal 13°C
Çar 11°C
Per 8°C
Cum 12°C

Meteoroloji uyardı kış geri geliyor

Meteoroloji uyardı kış geri geliyor
A+
A-
27.03.2023
376
ABONE OL

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun ve çevresinde soğuk hava ve yağışların etkili olacağını belirterek, uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Samsun ve çevresinde soğuk hava ve yağışların etkili olacağını belirterek, uyarılarda bulundu.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının, Türkiye’nin birçok kesiminde etkili olması bekleniyor. Meteoroloji uzmanları Samsun ve çevre illerinde de soğuk hava ve yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu. Tahminlere göre Samsun’da 21 derece civarında seyreden sıcaklıkların 29 Mart Çarşamba günü 15 derece birden düşerek, 6 derece olması tahmin ediliyor. Ayrıca Samsun’da 28 Mart Salı günü de kuvvetli, gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Zirai don bekleniyor

Meteoroloji Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin hava durumu ile ilgili yaptığı uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin 28 Mart Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde 8 ila 14 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri bölgemizin kıyı ve iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgarın, salı günü bölgemiz genelinde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Soğuk hava, yer yer etkili kar yağışları ile kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zîrai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Samsun’da hava sıcaklıklarının 28 Mart Salı günü 21 derece, 29 Mart Çarşamba günü 6 derece, 30 Mart Perşembe günü 7 derece ve 31 Mart Cuma günü de 9 derece olması tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, SAMSUN VE ÇEVRESİNDE SOĞUK HAVA VE YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞINI BELİRTEREK, UYARILARDA BULUNDU
METEOROLOJİ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, SAMSUN VE ÇEVRESİNDE SOĞUK HAVA VE YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞINI BELİRTEREK, UYARILARDA BULUNDU
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.