Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Rize 19°C
Hafif Yağmurlu
Rize
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Rize’de Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Rize’de Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı
A+
A-
24.10.2023
217
ABONE OL

Rize İle Artvin’in turizm potansiyelini artırmak amacıyla kurulan Kaçkar Turizm Birliği Meclis Toplantısı Rize ‘de yapıldı. 

Valilik Toplantı Salonu’ndaki toplantıya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Kaçkar Turizm Birliği Müdürü Yavuz Selim Erol, Rize İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Aksu, Burhan Bıyık, Yusuf Arısoy, Artvin İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Uzunhasanoğlu, Mustafa Mert, Hikmet Hallaç ve her iki ilin turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı için Rize’ye gelen Artvin Valisi Sayın Cengiz Ünsal, ilk olarak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı makamında ziyaret etti. Vali Baydaş tarafından karşılanan Vali Ünsal, ilk olarak Şeref Defterini imzalayarak valilik makamına geçti.  Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette iki ilin sorumluluk alanında bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesini ilgilendiren, iş birliği ve istişare gerektiren konular görüşülerek bölgenin kalkınması, turizm potansiyelinin artırılması ve altyapı projeleri gibi meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Baydaş ve Ünsal, daha sonra ‘Kaçkar Turizm Birliği’ meclis toplantısına katıldılar.

Toplantıda iki ilin turizm potansiyelini birlikte değerlendirilerek, Artvin ve Rize’nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli olan çalışmalar konuşuldu.

Sosyokültürel olarak etkileşim içinde olan Rize ve Artvin illerinin turizmde kalkınması için tüm dinamikleriyle bir araya gelerek, ortak bir çalışma içerisinde turizme katkı sunması amaçlandığı ifade edildi. Rize-Artvin Havalimanının bölgenin var olan turizm potansiyeline yapacağı pozitif etki değerlendirilerek, doğal ve kültürel değerleriyle kendine özgü güzellikleri barındıran bölge turizm destinasyonlarını dünyaya tanıtarak en verimli şekilde kullanmak için yapılacak çalışmalar ele alaındı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı turizm sektör temsilcilerinin dilek ve temennilerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.